onsdag, januar 23, 2013

Leserspørsmål ift vaskerom


Takk for kommentarer under forrige innlegg! En av kommentarene var fra Torill og inneholdt noen leserspørsmål. Tenkte å besvare dem her, i tillegg til å fortelle mer om oppussingen av vaskerommet.

Vi skal i gang med vaskerom/bad i kjelleren. Har tre barn, i alderen 0-5 og for at logistikk skal gå rundt må vi ha et vaskerom (altså ha vaskemaskin ut av nåværende bad, samt ha en tørketrommel.) Har du det nede? Går det greit, har aldri hatt det, men skjønner at hvis klesvasken skal bli tørr, før dem blir brukt så må vi ta noen grep. (...) Vårt rom er kun et rom med betong og en varmtvannsbereder som er i ferd med å ta kvelden. Vet liksom ikke hvor dyrt sånt er, bare at det er veldig dyrt. Men nødvendig. 

(Torill)Vaskerommet vårt bestod tidligere av bare av betong, mur, rør og varmtvannstank. Innenfor var det to dårlig utnyttede grovboder. Vi delte av den ene og bestemte oss for å ha et enkelt, lite bad her. (Badet står for øvrig "på vent" fordi vi foreløpig har valgt å prioritere andre ting.) Resten slo vi sammen med den andre boden, slik at vi tilsammen fikk en romslig og praktisk superbod. Bilder finnes HER.


Dette gjorde vi med vaskerommet:

* La lysgrått våtromsbelegg (dvs; beleggmannen gjorde dette)
* Malte murveggene med hvitfargen CHI
* Malte paneltaket og alle rør (vanlig hvit)
* Malte den gamle rupanelveggen som grenser til bodene turkisblå
* Monterte kjøkkeninnredning fra Ikea
* Kjøpte vaskekum og blandebatteri
* La benkeplate. (Vi fant en fin koksgrå/sort type på Bauhaus til en god penge. Det fine med denne var at den kom i så lange lengder at vi slapp andre skjøter enn den i hjørnet. Vi trengte altså ikke spesialbestille, noe vi hadde måttet på Ikea.)

I tillegg kom rørleggerarbeid (alt som har med vask og uttak til vaskemaskin og tørketrommel, flytting av rør og utbytting av noen gamle), samt det elektriske (alt ble trukket på nytt, flere stikkontakter og nye lyspunkter). Vi valgte å ikke ha varme i gulvet. Det hadde selvsagt vært deilig, det, men vi opplevde det ikke som nødvendig nok.


Husker ikke helt den endelige sluttsummen, men ja - elektriker- og rørleggerarbeidet koster. For oss var det likevel verdt det. Vaskerommet er et bruksrom som benyttes hver dag. Alle med små barn vet hvor lett det hoper seg opp, og vi trengte et sted å legge fra oss klær, barneutstyr, sengetøy, tepper o.l. Vi valgte praktiske løsninger til en god penge; da fikk det være at rørlegger- og elektrikerjobben kostet litt.Vi har både vaskemaskin, tørketrommel og tørkeskap i kjelleren. Det fungerer helt supert å ha dette her nede. Vi tromler håndklær, sengetøy osv, men det meste av klær tørker vi på stativ oppe. Er ikke så glad i kjellerlukt på klærne. Den er dessverre litt uunngåelig i slike gamle hus.

Kjekk info om hvor andre saker og ting er fra:

* Store skittentøysbokser fra Ikea. Vi har en del som rommer mye, og noen som rommer litt mindre. De er merket med Dymo-skrift.
* LAUNDRY-bag'en er fra en interiørbutikk som ligger på et hjørne i Kristiansand (- husker ikke navnet...)
* Vaskemaskin og tørketrommel er fra LG.
* Lampe fra Bohus (bildet under)


DETTE er sannheten om hvordan det ser ut på vaskerommet en dag det ikke er ordnet og ryddet der nede, f.eks idag. Skittentøy etter helgen slengt på gulvet, dilldall på benken som skal sorteres og settes på sine respektive plasser... Antar det er slik i flere hjem bortetter. Lampeopphenget skal for øvrig fikses, og så må det en sokkellist på plass.

Og for den som lurer på åssen stil det ellers er i kjelleren - ta en titt på dette schmege teppet fra 60-tallet:


Lækkert? Iiik! Psykedelisk! Jeg ser frem til neste steg i kjellerroppussingen for å si det slik... :)

5 kommentarer:

Hild Frøya sa...

Heldiggriser som har vaskerom. Det er noe jeg virkelig savner. Håper på å iallfall få begynt på det iløpet av året...

Torill sa...

Hei! Takk, det var veldig gode ideer og løsninger. Ser for meg at rommet kan bli noe sånt. Elsker god benkeplass, skap- og skuffer. IKEA er gull til slike prosjekter! Bad/vaskerom koser penger, mange penger, men som du også sier, det er i bruk hver dag, det er prioriteringer. Veldig flott rom du har!!

Ine sa...

For et fantastisk vaskerom dere har! Vi har kjøpt oss leilighet nå (hurra!), og der blir "vaskerommet" i et hjørne av det bittelille badet. Med tørketrommel oppå vaskemaskina!

Christine sa...

Du har en drøm av et vaskerom!! Selv med skittentøy på gulvet:p Kjempelurt å bruke kjøkkeninnredning fra ikea, så får man gjemt unna dill og dall, og herlig med god benkeplass.

Klem fra Christine

marteshjem.blogspot.no sa...

Hei.
Så først nå at du hadde skrevet et nytt innlegg om vaskerom. Kommenterte isted på ett innlegg fra 2011. Ser her at du skriver at veggfargen på vaskerommet er turkisblå. Jeg synes den er nydelig! Vet du fargekoden? Har nå et vaskerom som står i stil med resten av kjelleren din:), så nå gleder jeg meg SÅ til å pusse det opp. Skal se om vi får delt det i to slik at den ene delen av det som er vaskerom nå blir hobbyrom etterhvert.
Ha en fin dag - så fin blogg du har forresten!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Antall besøk på bloggen