onsdag, oktober 31, 2012

En koselig langhelg


Åh, jeg har så mye som spinner rundt der inne! Har masse på hjertet, men får bare ikke satt meg ned i lengre økter for å bearbeide, drøfte og dele. Det er en tid for alt, og akkurat nå er det småbarnsliv og hverdagskabal som står i fokus. Samtidig er det også tid for å grabbe tak i de stundene som plutselig dukker opp, så når anledningen byr seg, vil jeg skrive om både den magiske tremånedersgrensen, sorgen slik den er nå, fortelle litt om det å leve videre etter å ha mistet et barn, dele tips til barnehageklær, vogner og babyutstyr (slik en leser lurte på) og fabulere litt rundt yrkesidentitet, ulike roller og overgangen fra studier til jobb (noe jeg har tenkt på lenge).


Enn så lenge, vil jeg dele noen koselige glimt fra langhelgen vår forrige uke. I forbindelse med at vi skulle besøke Mr Amélies sin søster med familie på Sola, valgte vi å ta en natt på hotell i Kristiansand.


Vi fikk jo aldri tatt noen ordentlig sommerferie på grunn av fødsel og barseltid, så nå var det på tide med et døgns luksus. I tillegg er vi ikke så fryktelig glad i lange bilturer hverken vi eller ungene, så det var deilig å stykke opp turen i to. Vi bodde på familierom på First Hotell, og det kan anbefales. Litt større rom med liten sofa og kjøkkenkrok i tillegg til det vanlige. God standard og sentral beliggenhet. Her sov vi godt.


Vi var kjempeheldige med været! Se på bildene, da! Nydelig blå himmel, høstfrisk luft og strålende sol! Da vi var ferdig utsjekket kl 12 og tuslet nedover med søskenvogna mot vannet - gode og mette etter en deilig hotellfroskost - ja, da kjente jeg lykkefølelsen i kroppen. Så godt å kjenne etter alt vi har vært gjennom. Sorgen og de kompliserte prosessene er der, men det er godt å kjenne livet smilet i tillegg til det som ikke er så lett.


Ai ai, kaptein! Jespersen koser seg på lekeplassen med pappa mens mamma går i forveien og gjør et forsøk på shopping.


Måtte selvsagt innom Drømmeplassen (tidligere omtal HER). En favoritt i Kristiansand.


Jesper koser seg med halloween-muffins (og ble mett etter den grønne kremen). Kvalmende godt, kan man vel kanskje si. Jeg og Mr Amélie bestilte suksessterte, hehe.


Koselig plass! Heldige er dere som bor i denne fine byen. I like it a lot! Kake nytes (far), og mark i rumpa er et faktum (sønn).


Lørdagen var en fantastisk dag! Ingen spikrede planer, ikke noe stress. Sola skinte, været var nydelig, og Jesper lekte ute i mange timer, både med paps, onkel og sine eldre kusiner. Jeg og svigerinnen min trillet et ørliten tur før jeg satte meg i solveggen i hjørnet av låven. Emil sov, kaffen var varm, det blafret i bålpannen, og jeg fikk til og med lest noen linjer i Foreldre og barn-bladet mitt som hadde ligget uåpnet noen dager. Det var rene påsketur-på-hytta-stemningen.


Etterhvert kom lørdagsgrøt på bordet, og til slutt koste vi oss med nystekte lapper. Idyll! (Noen luktet muligens bål på shoppingtur på Kvadrat senere på ettermiddagen...)


Impulsivt - og amputert - familiebilde. Jesper var over alle hauger, men koselig for det. Emil koste seg godt innpakket i armene til pappa!

fredag, oktober 26, 2012

Flyt og fine stunder


Noen dager - noen ganske få dager - er det som om alt flyter. På den positive måten altså. Flyt. Harmoni. Orden. I en småbarnsfamilie er dagene sjeldent preget av dette. Der er det oftere snakk om herlig kaos, liv og røre, logistikkmaraton, smuler, rot, småfrustrasjoner og livat glede. For meg har de siste tre månedene vært ekstra intense på grunn av barseltid, lite søvn og urolig baby. Sånn ved siden av det andre vi har å forholde oss til.


Men - på tirsdag var det altså som om freden hadde senket seg de luxe i noen timer. Jeg var alene med guttene etter at Mr Amelie hadde kommet tilbake fra legen med Jesper. Han har vært småforkjølet en stund og hadde fått en ørebetennelse på toppen av dette. Likevel, omstendigheter til tross, fløt alt så bra. Emil lå og pludret under babygymmen. Jesper tegnet, limte klistremerker og hadde diverse prosjekter på gang. Blant annet pakket han inn små gaver til lillebror.*Smelt*


Etter en stund sovnet Emil. Jeg tok med meg storebror på kjøkkenet for å lage middag, og så foreslo han at vi kunne lage pizza. Tja, hvorfor ikke, tenkte jeg, og fant frem det vi trengte. Så da ble det hjemmelagd pizza i kategorien tager-hva-man-haver. Det luktet hjemmelagd pizza i hele huset, lys ble tent, og det var ikke måte på hvor idyllisk hele ettermiddagen var.


Jesper pakker inn gaver. Puta ble liggende på bordet etter at jeg hadde ammet lillebror. Sjarmerende budskap midt i all harmoni denne ettermiddagen...

Nå er ikke jeg avhengig av slike dager for å være fornøyd, men akkurat nå - etter alle disse ukene med intensitet, hardt arbeid og slitenhetsfølelser - var det så utrolig deilig å kjenne roen på denne måten. Det slo meg at det plutselig var flere og flere ting som med ett fløt. Ikke hele tiden, men jammen føltes alt litt lettere. Slik har jeg opplevd det flere ganger denne uken.

Jeg tror så sannelig vi er forbi den sagnomsuste tremånedersgrensa, jeg! Det blir nok ikke bare fred og fordragelighet fremover, men jeg kjenner jeg har troen på at det meste av det som har vært litt slitsomt, kommer til å gå seg til. Hurra for slike fine stunder!


mandag, oktober 22, 2012

Interiør: Krittavle


En leser ville gjerne se flere bilder av krittavlen som henger på kjøkkenet, så her kommer det. Denne planla jeg for mer enn et år siden; det tok bare litt tid før vi fikk satt ideen ut i live. (Slik er det når man har mange prosjekter...) Tavlen er laget av en mdf-plate kjøpt i "billigkroken" på Maxbo. Den er saget til riktig bredde/lengde av Mr Amélie, deretter malt tre strøk med magnetmaling og toppet med tavlemaling.


Ringe elektriker, rense dressen... He he. Ja, her får dere innblikk i huskelisten vår om dagen. Veldig praktisk å ha et slikt sted å skrive ting man trenger å huske. Hakket bedre enn små post-it-lapper, vil jeg påstå. Jeg har også begynt å skrive en kortversjon av Jespers ukeplan i barnehagen her. Magnetene med ukedager er kjøpt på Kremmerhuset (99 kr).


We are familiy / I got all my sisters with me... Har hatt denne sangen på hjernen noen dager, derfor ble det litt krussedullings på tavla, vettu. Legg merke til at Amélie er med. ♥ Veldig greit å ha et sted å ta ut kluss-og-kåle-trangen forresten. En stor krittavle på kjøkkenet kan anbefales! Fint er det også!

Ha en fin kveld! :)torsdag, oktober 18, 2012

Interiør: Noen glimt fra stua vår


For litt siden fikk jeg en hyggelig kommentar i forhold til huset vårt. (Takk, Linn!)

Hei :) For ein fantastisk blogg du har! Har følgt deg i nokon år no. Du fanga min oppmerksomhet med eit nydeleg gutterom, då eg var på jakt etter inspirasjon til min eigen gut. Eg har følgt bloggen din sidan då, og elskar dine interiørinnlegg, LOVE YOUR TASTE! Har følgt deg i di sorg og mang ein gong fellt tårer! Du skal ha ros for din åpenhet rundt tema som andre ikkje alltid våga og snakka om. Eg følger deg vidare og ynskjer deg all lukke! Hadde vore kjekt med ein interiørserie med rom for rom- bilder! MVH Linn


(Jeg har akkurat flyttet bildet av Amélie fra gangen til stua, riktignok sensurert her på bloggen.)

Selv om bloggen primært startet som et fristed for mine skriblerier og senere har falt mer og mer inn i kategorien mammablogg, hender det jeg deler noen interiørinnlegg. Kommer aldri til å klare å 'shine' hjørner flere ganger i uka for å knipse duse, vakre bilder, men innimellom byr anledningen seg til å fotografere litt. Sånn som idag for eksempel. Jeg har nemlig hatt barseltreff. Ho ho! Min kjære og jeg er helt ramme på rydderaid før besøk og happenings. I hverdagen flyter det med både leker, smuler, klesvask og bunker med post, men jammen er det deilig å få renska opp litt! Idag har jeg svevd rundt på "herlighet-så-delig-det-er-når-alt-er-på-stell-skyen" - i full visshet om at skyen er fordunstet i morgen. Sukk.


Glemte helt å fotografere før storinnrykk av mammaer og barn, men fikk faktisk tatt noen bilder etter treffet. Vet ikke om jeg noen gang får til en rom-for-rom-serie, men her er i alle fall noen nyere bilder fra stua vår. Det var begynt å bli litt mørkt ute, så bildene fikk litt gult skjær. Jeg lot derfor bildet over være gradert sort/hvitt. (Burde sikkert lære meg bilderedigering a la Photoshop. Hm. Her går det i simpel Picasa...)

Hylla til venstre er tegnet av meg, snekret/ malt av Mr Amélie og bygget inn i veggen. Vugga har jeg skrevet om HER. Hukit-stolen er ny - mer om den i DETTE innlegget. Spisestuebordet skal skiftes ut med et vi skal lage selv. Det er vel ofte slik at man ser alt man vil ha annerledes i sitt eget hjem. Den gamle skjenken er kjempefin, men skal byttes ut. Den er bare så... - gigantisk. Og upraktisk. Og i feil brunfarge. Føler også vi har overvekt av laaange ting i den allerede rektangulære stua vår, noe jeg i lang tid ikke har vært helt dus med. Gleder meg veldig til å sette noen konkrete ommøbleringsplaner ut i livet. Da skal jeg også få litt mer sus over bildeopphenget her i huset. Veldig lite spennende greier slik det er nå, men jeg får meg ikke til å spikre i veggene når jeg likevel skal gjøre om på ting.


Putekaos etter barseltreff. Dette er vel i grunnen et ganske representativt bilde fra sofakroken uansett.

***

For den som lurer: Vi bor i barndomshjemmet til min kjære. Huset er bygd i 1962 og hele første etasje ble pusset opp og renovert i 2008. Huset er bygd på med en generasjonsbolig som opprinnelig var til mine svigerforeldre. Nå leier vi ut denne delen til tre koselige hybelgutter.

onsdag, oktober 17, 2012

Lillebror tre måneder


17.oktober og Emilsen er tre måneder idag. Tiden går fort. Tenk, nå har fine lillebror levd tre måneder av sitt liv utenfor magen med oss. Vi begynner å bli godt kjent. Dobbelthake og lårvalker i størrelse small er på plass, han smiler og gurgler, fekter med armer og bein og gir mer og mer av seg selv. Nå venter vi bare på den første latteren. O glede! Jeg elsker babylatter! Hva som ikke er på plass, er rutiner. Men - nå regner jeg med vi snart passerer den magiske tremånedersgrensa, så da kan vi håpe på positiv utvikling i forhold til døgnrytme og denslags. Synes ting har vært littegrann lettere de siste 1-2 ukene. Nei, Emilsen er en go'ing. Han er fortsatt veldig glad i å byssing / bæring / kos, så her er det mye koz og klemz for å si det slik.

Bildet over er fra her om dagen. Emil fikk være med i badekaret med storebror og var helt salig der han lå på badeputa si. Jesper storkoste seg og mammahjertet svulmet så det nesten hang på utsiden. Mye morslykke altså, midt i alt nattevåk og hverdagsfrustrasjoner.

Ha en fin onsdag!

PS! Hjertelig takk for hilsener under forrige innlegg - og generelt for alle smil og kommentarer her, på mail og på Instagram.

mandag, oktober 15, 2012

15.10 / Pregnancy and Infant Loss Remembrance Day


Idag er offisiell minnedag for alle små barn som ikke fikk leve. Kl.19.00 ikveld oppfordres engleforeldre over hele verden til å tenne et lys for å minnes barna vi har mistet. Jeg har allerede tent lys for jenta vår som ville vært seksten måneder denne høsten, for hjerteskattene til mine venner, bekjente og medsøstre, og for alle andre englebarn som ikke fikk se livet.
 
♥ Allways loved - never forgotten ♥

søndag, oktober 14, 2012

Gøy med gamle bilder


Ja, ja. Kanskje ikke gamle, men to-tre år føles unektelig som lenge siden. Sitter og ser gjennom noen bilder fra Jesper var under året - er på let etter noe - og må smile av alle herlige øyeblikk som dukker opp. Kom over bildet over. Et lite hverdagsglimt fra senvinters i 2010. Jespersen venter på gulvet mens jeg gjør meg klar til tur, og pus lusker i bakgrunnen. Gode minner!

PS! Takk for innspill på kakeinnlegget under. Idag har jeg bakt! Bunnen ble kjempegod (jeg blandet pistasjnøtter og mandler), fyllet en fiasko (mer om det senere), derfor ble det idag en veldig middelmådig terte. Ja, ja. Sånn kan det gå. Mulig jeg er midlertidig kurert for suksesstertekick. He he!

lørdag, oktober 13, 2012

Hjelp søkes: Ultimat suksessterte


Idag er det min tur til å be dere om hjelp. Jeg har nemlig HELT dilla på suksessterte for tiden. Ja, ikke at jeg har spist det så ofte, men de gangene jeg har spist det, har jeg svevet høyt oppe i suksesstertehimmelen! Og nei, jeg er ikke gravid, jeg er bare ammeguri de luxe. Litt av samme greia. Kalorier - mmm!

Nå kunne jeg sikkert google't en oppskrift, men siden jeg er "ultimatist", er jeg ute etter den ultimate suksessterte-oppskriften. Det finnes sikkert noen der ute som har prøvd og feilet, testet ulike oppskrifter osv. Så - hvem kan hjelpe? Liker at konsistensen på den gule kremen er litt "creamy", ikke bare rennende, fet og kyllinggul.

By the way - for et snertent ord! Suksessterte! Åh, nå får jeg vann i munnen her. Er vi flere? Franskbrent kaffe og suksessterte... Mmmmm! Mat, mat, maaaat, over hele linja...

God helg, alle fine blogglesere!Bildet er lånt herfra.

fredag, oktober 12, 2012

Hukit til treåringen


Det som er så fint med blogger og sosiale medier, er at man plukker opp inspirasjon til det ene og det andre. Vips, har man fått med seg et tips som blir veldig hendig / praktisk / lykkebringende. Jeg følger en del interiørbloggere på Instagram, blant annet Noe på hjertet, og via henne plukket jeg opp tipset om barnestolen HUKIT. Dette er en dansk barneklassisker fra 1967; en stilren og snerten stol for barn mellom 3 og 9. Historien bak stolen ligger HER. Den tar mindre plass enn tripp-trapp, barnet kommer høyt opp, samtidig som det får følelsen av å sitte på "voksenstol" (noe treåringen vår er opptatt av).


Nylig hadde hukit.dk/no et supertilbud med 40 % avslag og gratis frakt, så da slo jeg til og bestilte en sort en til Jesper. Stolen kom i posten på døra. Veldig fornøyd! Ble litt overrasket over hvor liten den er (den ser større ut på bilder enn i virkeligheten), men den er fin for det.

Og i disse friske diskusjonstider hvor det snakkes mye om polerte flater og perfekte fasader, byr jeg på et gulv fullt av smuler og fettflekker... Mitt bidrag til hverdagsligjøring. Ho ho!

Den lyseblå lua


Overskriften på dette innlegget høres nærmest ut som en boktittel, men det er det altså ikke. Jeg har fått spørsmål i forhold til Emils lyseblå lue både på Instagram, bloggen, facebook og 'in real life', så da samler jeg opp svarene her. I den grad jeg kan gi noen svar.

♥ Nei, jeg har ikke strikket den selv.
♥ Den er fra Lisbeth Dahl, et merke som fører en del klær og interiørartikler i mange butikker rundt omkring i landet. Jeg kjøpte den til halv pris i vår, så mulig denne stammer fra 2011-kolleksjonen.
♥ Den er i bomull, og jeg tror den er laget i det som kalles perlestrikk (Stemmer det, dere som er strikkeeksperter? Eller er det en form for hekling?) Oppdatering: Ja - dette er visst dobbel perlestrikk.
♥ Fasongen er kjempefin; dekker godt rundt ørene, rammer inn ansiktet og går opp i en liten "tupp".
♥ Fargen er lysblå med svak helning mot gammeldags turkisblå.
♥ Jeg har dessverre ikke mønster, noe jeg gjerne skulle hatt, da det hadde vært supert og hatt en i ull også. Kanskje noen kjenner til et lignende mønster på en slik lue og vil dele det i kommentarfeltet?

Og ja, jeg vet. Den er kjempefin! Jeg simpelthen elsker den! Snart vokser Emilsen ut av lua, så om ikke lenge vaskes den og legges i boden. Sukk - som tiden flyr.

God helg!

torsdag, oktober 11, 2012

Vennebyen nettbutikk

 
For litt under et år siden leste jeg i en avis om den norske tv-serien Vennebyen. Dette er noe Jesper kan like, tenkte jeg og kjøpte en dvd. For en gutt som elsker kjøretøyer, allerede durer rundt på sparkesykkel i stua og er fascinert av politi- og brannbiler, måtte det si ’pang’. Jesper satt fjetret til skjermen fra første stund. Her var alle ingrediensene, godt blandet med fengende musikk, fine farger og fokus på vennskap. Etter dette har det blitt flere dvd’er. Jesper koser seg veldig med Vennebyen-filmene og er helt tydelig inspirert av handlingen. Det har vært mye brannslokking i heimen det siste året for å si det sånn. Hjulene på sparkesykkelen har blitt rimelig slitt, og senest i kveld måtte vi fange en naken "politisjef" for å få på han nattpysjen. 

Da jeg ble kontaktet av CreaCon for litt siden med forespørsel om å omtale noen av produktene fra nettbutikken deres, var jeg ikke vond å be. Jeg driver gjerne reklame for noe jeg allerede har sansen for!


For den som ikke kjenner til Vennebyen, er det en animasjonserie for barn skapt av politimannen Carl Christian Hamre. Den startet som en godnatthistorie for hans egen sønn og har utviklet seg til å bli en stor salgssuksess. Historiene handler om elefanten Elfie i brannvesenet, politiapen Apa og bjørnen Ted i ambulansetjenesten. Serien fokuserer på vennskap, samarbeid og toleranse, i tillegg er læring om de tre nødetatene og deres verdier viktig del av innholdet. HER kan du se en kort presentasjon.

Blant oss foreldre er det nok litt delte meninger om spin off-produkter. Alle skjønner at kommersielle krefter står bak, men samtidig er det lett å skjønne at barna våre liker ting som kan knyttes til deres favorittserie. Alt med måte, sier nå jeg. Har du et barn som liker Vennebyen, finnes det en drøss med produkter i nettbutikken deres. Jesper har vært så heldig litt i posten.


Her kan man få kjøpt både Vennebyen dvd'er, hettegensere, plaster, cd'er, kosedyr, regntøy, fleecesett, sengesett, gyngehest med Elfie, puslespill, plakater, regnvotter, ullundertøy, bøker, ryggsekker, leketelt, wallstickers og jeg-vet-ikke-hva. Med andre ord, det meste!

Jeg valgte ut to dvd'er til Jesper som han ikke har fra før, Vennebyen - volum 7 (Ballongen som forsvant) og volum 8 (Snøtrøbbel). Jeg skal ikke begi meg inn på hverken referat eller analyse av filmene, men kan i alle fall slå fast at de har slått an. I disse episodene, spesielt i Volum 8, er en del av handlingen flyttet ut av den lille byen og opp i fjellet. Det er mer "action", mer spenning, og akkurat det har falt i smak hos treåringen min.
 
Vi fikk også cd'en Vennebyen - Verdens beste venner. Denne har vi spilt en del i bilen, noe som har skapt rene "vekkelsesstemninga", hehe. Neida - men jo, dette er skikkelig gla'musikk for barn (som fester seg på hjernen hos oss voksne). Smil og vink, hopp og sprett, vennskap, trøst og brannslokking i skjønn forening. Kritiske røster vil sikkert ha sine innvendinger mot Vennebyens "alle er venner med alle". Blir det for enkelt? Jeg kan nok ha mine tanker når gla'låtene spilles av, men hvorfor skal vi egentlig introdusere småttingene våre for livets harde realiteter så tidlig? Nei, la de få fokusere på vennskap, trøst og godhet. Dette er gode verdier, og det skaper både trygghet og refleksjon i bittesmå hoder. Jeg har også tro på at det kan bidra til å utvikle empati, noe jeg er veldig opptatt av.


I tillegg til dette, har Jesper testet ut både Vennebyen-plaster (tommel opp og god kvalitet), kosedyr-Elfie (mest til pynt), boxershorts med  politiapen Apa (favoritt i barnehagen) og pysjamas med - ja, nettopp Apa-motiv. Pysjamasen slo an hos Jesper. Selv syntes jeg kvaliteten på trykket kunne vært bedre (spesielt buksa ble raskt preget av vask). En ærlig vurdering fra meg. Når det er sagt, har jeg inntrykk av at kvaliteten på de andre produktene er gode.

Har du barn som liker Vennebyen, ta gjerne en titt på hva nettbutikken har å by på - HER. Om du ikke kjenner til tv-serien, følg med på Tv2 på søndager kl.08.05 eller kjøp en av dvd'ene. Få innrømmer det, men de fleste bruker dvd som "barnevakt" under middagslaging eller morgenslumring. Da tenker jeg som så, at hvis du først skal gjøre det, så la barna se noe du kan føle deg trygg på. Vennebyen er en slik serie!

Har DU småttinger som liker Vennebyen?Vi har fått produkter fra Vennebyens nettbutikk og er på den måten sponset.

lørdag, oktober 06, 2012

Fem års bryllupsdag

5 års bryllupsdag idag! Fem år med denne fine mannen ♥ I løpet av disse årene har vi kjøpt hus, pusset opp litt mer enn halvparten, gått gjennom tre gravidperioder, fått tre barn, vært gjennom en dyp sorg, blitt mer bereist i Italia, endevendt hagen, skiftet rør og lagt nytt tak, delt sorger/gleder og nytt mange fine hverdagsmoments. (Og dere har tatt del i en flere av disse via bloggen...)


Kan man bli mer og mer glad i noen? Ja, det kan man. ♥ Love you, fineste Mr Amélie! (Og jeg vet du elsker meg også!)

Flere bilder fra den store dagen ligger bl.a HER. Og HER ligger f.eks en hyllest til min kjære og den han er!

Ny pysjamas


Som jeg skrev på Instagram: Det kan ligge mye hverdagslykke å finne en fin guttepysj en helt vanlig torsdag i oktober. (På IG skrev jeg september, men det skyldes at jeg svever rundt et sted mellom ammetåka og permisjonsbobla. Dagene og ukene fyker avsted uten at jeg tenker så mye på om det plutselig blir et månedsskifte.)

Jeg synes det finnes så mange grelle gutteklær. Joda. vi har noen fargesterke pysjer med trykk vi også, men jeg synes det er litt vel mye Spiderman, Lynet Mq Queen og pirater der ute. Så - da denne pysjen dukket opp på Kappahl, ble jeg så glad! Lexington møter Bakkebygrenda, holdt jeg på å si. Fiiin! Siden noen sikkert lurer: Pysjen koster 199 kr. Jeg brukte 25 %-rabatten min jeg har via Kappahl-klubb denne uken, dermed ble den veldig billig. Jeg tror den finnes i rosa også :-) Berre et tips! Usponset og greier. Og forresten - beina har normal lengde, jeg har bare hengt buksa på hengeren.

Hilser dere med denne søte nattasangen. Gonatt, gonatt!LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Antall besøk på bloggen