lørdag, april 30, 2011

Myspys på en lørdag og nytt hverdagsservice


Istad fikk jeg litt tid for meg selv da Mr Amélie tok med Jespersen til jobben sin for å fikse litt småtteri. Etter å ha satt på en klesvask og stelt meg på badet, satte jeg meg ut på verandaen med kaffe og en skål frukt og rosiner toppet med yoghurt og kanel. Åh! Myspys! Prikkende sol i ansiktet, fuglekvitter og ellers stillhet. Hverdagslykke!


Synet av vårt nye hverdagsservice fremkaller også et snev av lykkefølelse i meg. Jeg har kikket på det mange ganger, men tenkt at vi kan klare oss en stund til med det vi har. Nå skal det sies at det servicet vi bruker mest bare er til seks og begynner å få noen defekter her og der. Ikke er det å få tak i lengre heller, da jeg fikk det som vervepremie i en bokklubb for flere år siden. Igår tenkte jeg "Fillern heller! Jeg kommer til å angre som en hund om jeg ikke slår til og kjøper det nye lysblå servicet først som sist."


Så da ble det shoppings. Hverdagsservice til tolv personer. Og prisen? 298 kr ganger to. Dette er nemlig et billig frokostservice fra Skeidar! And I love it! Prikkene på asjettene og skålene, fasongen på kaffekoppen... - ja, helt perfekt! Det heter forresten "Thea".


På bildene ser du bare koppen og skåla, så jeg legger ved et bilde sakset fra Skeidars egne sider (se under - selv om fargenyansen er litt for mørk på det bildet). Skåla jeg har frukt og yoghurt i hører til det gamle bokklubben-servicet og fungerer utmerket sammen med det nye :) Denne jenta er veldig glad i dus turkis-lysblå!


Ha en fin lørdag! Med eller uten nytt frokostservice (som Pia ville sagt...)!

torsdag, april 28, 2011

Interiør: Soverom

Fra tid til annen får jeg spørsmål om å vise flere bilder fra huset vårt. Takk, det tar jeg som et kompliment! Og selv om jeg aldri blir noen rendyrket interiørblogger - til det er jeg altfor glad i fabuleringer og litt for lite glad i jevnlig superstyling med påfølgende bildeknips - er jo litt av bloggen viet min interesse for interiør.


Soverommet vårt pusset vi opp sammen med resten av hele 1.etasje for tre år siden. Her om dagen fant jeg igjen noen bilder fra rett etter at rommet var ferdig. Vel, helt ferdig er det ikke, ser jeg, for på bildet mangler gardiner og en av nattbordslampene. I teorien mangler det fortsatt litt, for jeg sliter med ekstrem beslutningsvegring når det kommer til bilder på veggen. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt til å ha noe over sengen, men jeg har enda ikke hengt opp noe. Tapeten i seg selv er så fin, at det er ikke et "must" heller.  Vel, vel - vi får se hva vi gjør. Til fredag, kanskje?


Tapeten går i en lys pudderosa farge gjengitt på bildet over (tatt uten blitz). På bildet under, får du et inntrykk av spillet i den når sola skinner eller vi har på lys (tatt med blitz).


Jeg liker at mønsteret er så diskret og at det ikke tar så mye plass i rommet, hvis du skjønner hva jeg mener. De andre veggene er malt i fargen Visjon fra Jotun (kode S0502-Y50R). Den er perfekt alle måter! Det er en hvitnyanse, men har både rødt og oker i seg, noe som gjør den mindre kald. Fargen fungerer helt utrolig bra sammen med pudderrosa, hudtoner o.l.


Nattbordene våre har vi arvet fra min familie (elsker dem!). Sengeteppe fra Hemtex og puter fra Kremmerhuset. Listverk er malt i kritthvit (Hvit base, tror jeg det kalles) og med halvblank glansgrad. Vi valgte listverk i 95 mm bredde, og det angrer vi ikke et sekund på. I det hele tatt angrer jeg på lite i dette rommet.


Men... Når jeg ser disse bildene, smiler jeg nesten flaut, for soverommet vårt ser på ingen måte slik ut til vanlig. Det er vel det rommet i huset som vi synes er mest vanskelig å holde ryddig. Hybelkaninene formerer seg latterlig fort, klær blir slengt på gulvet, Mr Amélie har bannlyst sengeteppet ("Det tar jo bare plass, ikke legger vi det på senga hver dag heller") og båret det opp i 2.etasje. Hm - det har visst putene også, når jeg tenker etter. Noe slitasje har det også blitt (et par flekker på veggen osv). I det hele tatt, jeg burde kanskje vist frem noen bilder av hvordan rommet virkelig ser ut pr dags dato.

Men, men - det er jo lov å jugeblogge littegrann. Fra tid til annen tar jeg et raid og superrydder, og da blir det riktig så fint der inne.

Si meg - er det flere som har det slik? Eller har alle andre det superstilig på foreldresoverommet hele tiden (slik Amélie tror)?

Ha en god dag!

onsdag, april 27, 2011

30 dager igjen


Idag er det 30 dager til termin. Iiik! Var egentlig bare det jeg ville si. Ja, sånn i tillegg til at kombinasjonen forkjølelse/ hoste, lite søvn pga våketokter fra Jesper i natt og følelsen av å ha svelget en fotball, er en dårlig kombinasjon. Jeg puster som en hval - i hvertfall i oppoverbakker og trapper -, strever med å knyte skoene, er oppe på do en million ganger pr natt og sliter med å sovne. I det hele tatt; jeg merker både fysisk og psykisk at det nærmer seg...

Og selv om magen ikke er overvettes stor til å være åtte mnd på vei og mange kommenterer det, vel... så siterer jeg gladelig min kjære: "Ja, det er liksom ikke så mye forskjell på å svelge en basketball og en fotball." Du har skjønt det, kjære! Du har skjønt det.

Spennende tider! 30 dager... Guri!Bildet over er fra 3D-ultralyden i mars. (Og stemmer, mamma - dette har du faktisk ikke sett.)

lørdag, april 23, 2011

Deilig miniferie over fjorden


Denne uken var Jespersen og jeg over fjorden og besøkte min skjønne storesøster. Mr Amélie ønsket å "sende oss ut av huset" så han kunne jobbe litt effektivt med barnerom og hageprosjekt.Hva er vel da bedre enn å benytte sjansen til å se søsteren sin? :)


Vi hadde det så koselig! En av dagene var vi på en liten strand og nøt livet. Vi studerte både bølger, småstein, måker, skjell og båter ute på sjøen.


Stor stas for en (snart) 2-åring som ser med begeistring og fryd på alt rundt seg. En liten kommentator er han, og jammen er det koselig. Jeg smiler jevnt i skjegget jeg ikke har fordi jeg er så glad i han og synes han er så god og herlig.


Like fantastisk er det at tante storkoser seg med Jesper og gir uttrykk for hvor glad hun er i han. Betyr mye for en mamma å høre.


Kikker du litt ekstra på bildet under, ser du at jeg har en fin kul også. Hehe, ja - du trenger vel ikke akkurat å kikke en ekstra gang. Høygravid, er jeg vel i grunnen nå. Spennende! Bare litt mer enn en måned til termin.


Håper dere har det bra og nyter påsken og go'været! Og til tross for at jeg både er mye ute, slapper av og holder på med ting og tang, har jeg kommet i en fin bloggsteam om dagen. Skrivelysten er tilbake, og jeg kommer stadig på ting å dele.


Pst! Takk, gode Gøril, for koselig kommentar på innlegget under. Det varmer! :)


fredag, april 22, 2011

Oppfølgingsinnlegg: Hva skjedde med gulvet?

Det er sikkert noen som lurer på hva vi landet på med hensyn til gulvet med alle de variable sprekkene (... og sikkert noen som gir en lang marsj i akkurat det). Jfr forrige innlegg HER.

Etter å ha vurdert litt for og imot, bladd i diverse interiørblader, samt fått noen råd, endte vi opp med å handle Tec 7. Det vil si, vi bestemte oss for å fylle igjen fugene og la gulvet bli en "flytende helhet" i stedet for en stripete, ujevn flate. Jeg skal innrømme jeg har sansen for gamle, sjarmerende sprekker, men akkurat vårt gulv hadde litt for mange av de usjarmerende glipene. Men inte nu lengre!


Uferdig rom - but we're on our way!

Dette rådet fra en anonym leser var dråpen som fikk vektskålen til å tippe i Tec 7-retning:

"Fuge. Definitivt. Vi har et gammelt (virkelig gammelt, 1910) tregulv som vi først malte som det var. Det var ok en liten periode, helt til det begynte å samle seg drit i sprekkene. Pusset det ned igjen etter ett år, tettet sprekkene og malte på nytt. Et tips er å ikke la fugen være like høy som plankene,men gjerne at de siger en millimeter eller to ned mellom. Ser bedre ut, synes jeg iallefall :) Lykke til med malingen!"


Her  er gulvet i all sin fugede prakt. Det er malt ett strøk med fargen 'Skumring' før dette. Litt rubbing/ pussing og flere strøk maling gjenstår...

Takk igjen, anonyme du, for at du kom med rådet i rett tid! Idag har Mr Amélie fylt igjen noen meter med sprekker. Puh - det tok visst litt lengre tid enn vi trodde. Tanken med å male gulvet fremfor å legge nytt, var å spare penger. Så kan man jo spørre om tid er penger osv. He he. Men gjort er gjort, og fint blir det.

Det skal jobbes mer med gulvet, men bra skal det bli til slutt!

En leser spurte hvilken farge vi skal male gulvet i. Vel, vi er litt fram og tilbake mht om vi skal velge hvitt eller lysgrått gulv. Vindusveggen kommer til å bli en slags fondvegg (panel-vegg som skal males dypere grå), mens de andre veggene er malt i hvitfargen Chi fra Jotun. Den svært lyse gråfargen Skumring, som vi foreløpig har brukt på det første strøket, er innenfor samme skala som fondveggen skal males i. Er litt usikker på hva vi ender opp med.

Noen anbefaler lysgrått gulv fordi det kamuflerer hybelkaniner noen prosent bedre (ikke at jeg planlegger å avle for mange av dem, men de har en tendens til å formere seg). Hos oss funker også lysgrå nettopp fordi vi skal ha en dypere grå fondvegg. Samtidig har jeg liksom alltid vært opphengt i hvitmalte gulv, så litt hardt å gi slipp på akkurat det. Vi får nå sjå! Har noen innspill, er det bare å hyle ut! :)

Nok om gulv. Tenkte bare det var greit med et oppfølgingsinnlegg for spesielt interesserte.

tirsdag, april 19, 2011

Råd søkes: Male gamle tregulv - beholde eller ikke beholde de ujevne "fugesprekkene"?

Akkurat nå er jeg i desperat behov av et interiørråd, gjerne fra andre som har malt gamle tregulv (Mali-mo - er du der? Eller Emmeline?).

Det opprinnelige gulvet - fra et av de bedre hjørnene...

Det har seg nemlig slik at vi har pusset ned det gamle, lakkerte tregulvet på Jespers kommende, nye barnerom. Vi tror det er gran, og hver plank er ca 7 cm. Huset er fra 1962, og glipene mellom hvert bord er ganske varierende.

Rommet i all sin prakt. Etter opprydding og før oppussing...

Nå kunne det vært litt av sjarmen, men ikke når det er veldig store "fugesprekker" mellom enkelte gulvbord. De samler støv og skitt, og min kjære har pirket både møkk, spiker, knappenåler og hårspenner ut fra de bredeste fugene. Her om dagen kjøpte han inn en type fugemasse som han fylte i på de verste stedene (vi ble anbefalt denne, men vi kunne ikke få noen garanti på at det ikke ville sprekke opp). Helst ville han ha fylt igjen over hele, men fruen mente det var bedre å beholde de landlige, sjarmerende gulvsprekkene.

Siden jeg først er i gang med å vise FØR-bilder av barnerommet...

Etter første strøket, har jeg plutselig blitt usikker. Det ser muligens litt rart ut at det er striper/ mørke gliper noen steder og "fylt igjen" andre steder. Og det ser rett og slett ganske BRA ut der det er fylt i "fugemasse"! Når jeg visualiserer litt, ser jeg for meg et helt lyst gulv uten dype sprekker (bare skygger av stripeeffekt), og da frister det veldig å fylle igjen. Men vil det sprekke opp?

Har noen erfaringer? Og er det noen der ute som har hatt samme problem med VELDIG ujevne fuger? (På de verste stedene hos oss, har det vært nesten en halv centimenter...)  Rengjøring er jo også en del av det hele. Noen som har meninger? Hva bør vi gjøre? Håper noen kan hjelpe meg!

Her jeg sitter med et Rom 1-2-3 fra januar 2011, ser jeg flere malte gulv uten store gliper, og da får jeg jo veldig lyst på det... Hm, hmm og dobbelt-hmmm.

Sånn apropos kupp: Konturer av et nytt spisestuebord

I lang tid har vi ønsket oss et annet spisestuebord. Det vi har nå er et helt greit "enn-så-lenge-bord" vi har hatt siden 2007.Vi fikk det av svigerfar, la i alle tre ileggs-platene, malte over gammel eik/ finér, og vips hadde vi bord til åtte.


Her er vårt nåværende bord i "påkledd" tilstand fra en eller annen julaften:


Det fungerer helt fint, men drømmen er et mer massivt spisestuebord uten mange ileggsplate-striper, med kraftige, dreide bein, og helst litt bredere enn det vi har nå. Noe á la bildet under:


Bildet er lånt fra ville-kulla.dk.

Fra tid til annen sitter jeg litt på finn.no og søker. Tanken har etterhvert vært at vi skal lage bordet selv; gjerne med deler fra gamle, brukte spisestuebord. Enten få tak i en kraftig bordplate og bestille bordbein fra han som dreide "høybenken" vår på kjøkkenet (se bildet av denne under)...


... ELLER få tak i bein eller et underskrog og lage bordplate selv av for eksempel benkeplater i tre.

Her om dagen kom jeg over et gammelt eikebord som befant seg 25 min med bil unna oss. Ble helt forelsket i de beina: De ligner veldig på et bord i sort høyglans jeg så i et interiørmagasin en gang, med svære kuler på det øverste "beinpartiet". Long story short: Vi kjøpte det i går!Beina er enda kraftige enn på bildet. Ren, massiv eik - skikkelig solide saker. Skal prøve å få tatt noen egne bilder. Dette er tatt fra en rar vinkel, så bordet er større enn det ser ut som, dvs vanlig bordhøyde. Jeg vet ikke om dere føler den samme ekstasen som meg over gamle, dreide bein (hehe), men hvis man har en idé i hodet sitt og så finner det man leter etter, blir man bare veldig glad!

Det er kjempevanskelig å få noen til å dreie så kraftige bein, både fordi det er få som driver med denslags, og fordi de som driver med det, sjeldent lager så kraftige saker. Han som lagde beina til høybenken vår, hadde f.eks ikke mulighet til å få til veldig mye større kuler øverst. Jeg har også hørt det ikke er bare-bare å få tak i så kratig trevirke uten at det koster en formue.

Så - nå er vi glade. Selv om om skuffene er veldig sjarmerende, kommer vi nok til å bare bruke beina, lage nye sargforkanter, og deretter lage bordplate av benkeplater i eik, eventuelt kraftig plank vi legger tett i tett á la bord jeg har sett fra Riviera Maison). Til slutt blir det maling i hvitt eller lysgrått. Tror dere ikke det blir fint?

Men - først er det oppussing av rom til Jesper, masse arbeid i hagen, tur til Ikea, beising av verandaen, fullføring av noen maleprosjekter, litt sluttprosesser i kjelleren... Ja, og så fødsel, da. Og tiden etterpå - som ikke akkurat blir mindre intens. Med andre ord: Det kan ta sin tid...

Life is a series of projects! Mitt nye selvlagde slagord.

Ha en god dag!

mandag, april 18, 2011

Fiiine bilder til kommende 2-åring sitt rom

Å være slapp, sliten, gravid i 8.måned, ha bekkenplager og stadig ligge som et slakt på sofaen, øker mulighetene for å gjøre noen kupp både på finn og i nettbutikker. Her om dagen kom jeg ved en tilfeldighet over den nydelige interiørbloggen Sne design. Ble helt fjetret og nøt flere "matrusjka"-klikk innover i arkivet. Jeg oppdaget at Christine, som bloggeren heter, er litt av en talentfull dame og at hun selger egendesignede barnebilder/ plakater via Epla.no. De var VELDIG meg! Og helt i mine farger - sånn med tanke på Jesper-relaterte saker.

Det endte opp med bestilling av disse supersøte og fine plakatene som ankom Residence Amélie idag:


Fine farger, pedagogiske drypp og flere av Jesper favoritting i skjønn forening (Traktor, gravemaskin, fugler...)!


Åh - gleder meg til å ramme dem inn og henge dem opp på Jespers nye rom! For øyeblikket er Mr Amélie i sving med malingsrullen. Ser fram til å innrede, ordne og drive med diverse puslerier når jeg går ut i permisjon...

HER kan du hoppe rett til Christines epla-butikk: Sne design. Bildene er lånt fra hennes butikkside.

fredag, april 15, 2011

Idag...


... har jeg blitt vekket av en livsglad, liten turbo 06.15
... har jeg fått ordnet meg i "roden og freden" på badet mens Jespersen har sett på Postmann Pat og knasket rosiner fra en liten boks
... har jeg fri og ingen planer
... har jeg levert Jesper i barnehagen halv ti, handlet deilig formiddagsmat på butikken og syklet hjem i slow tempo - omtrent som damen i den gode, gamle Brelett-reklamen
... drikker jeg franskbrent kaffe fra en turkis, søt kaffekopp
... koser jeg meg med å svinse innom fine, nyoppdagede interiørblogger
... tror jeg vi skal få hengt opp de nye industrilampene over spisestuebordet
... har jeg tenkt over at eldre mennesker stirrer så fælt... - og håpt at jeg aldri blir så blasert mht coutume når jeg blir gammel
... gleder jeg meg til knerteline kommer til verden
... er jeg takknemlig for de fine menneskene jeg har i livet mitt
... konstaterer jeg at det er bedre å anse et glass for halvfullt enn halvtomt - sånn i overført betydning
... overser jeg hybelkaniner med standhaftig mine og gleder meg til å sette meg ut i kurvstolen når sola titter frem på verandaen
... kjenner jeg mer sjelefred enn på lenge

Jeg har også - by accident - klikket meg inn på et tidligere blogginnlegg jeg hadde glemt jeg hadde skrevet (HER) og lurt på: Vil jeg komme i nye aldersprosesser når jeg nå blir mamma for andre gang? Livet er i sannhet spennende. Og litt uforutsigbart.

Ha en super dag og en god helg! :)


torsdag, april 14, 2011

Påskegutt med kvistbukett


Idag kom Jespersen hjem med påskepynt som de hadde laget i barnehagen. Han satt i bilsetet sitt og tviholdt andektig på kvistbuketten med gåsunger, og da vi kom hjem fortsatte tviholdingen. Han fløy rundt i hagen og på verandaen med mini-gressklipper og påskepynt, han satte seg i hagemøblementet med gåsungene tett inntil seg, og han koste med pus - via kvistbuketten. Trekule-dingsen og de små påskeharene datt av utallige ganger, men Jesper plukket opp, og mor måtte henge på pynten. Igjen og igjen.


En herlig alder! Det var tydelig at han ville markere at påskepynten - den var HANS. Ikke snakk om at jeg fikk sette den i en vase på bordet, nei! Lille søtnosen min.


Nå er mammaen (mer enn) klar for påskeferie. Faktisk har den begynt for meg, siden jeg ikke skal på jobb i morgen. Usigelig godt å tenke på. Vet rett og slett ikke hva jeg skulle gjort uten den ferien i vente, for nå er jeg sliten. Veldig sliten. Kroppen kjennes ut som en sekk. Mr Amélie er også veldig sliten, så nå tror jeg det skal bli godt å kunne hvile litt, sysle litt hjemme og ha fri fra alle pliktene som henger over oss. Småbarnstiden er intens, spesielt når man jobber, er seks uker fra termin til barn nr.2 og nr.1 fyker rundt som en oj-oj. Hei hvor det går!

Men - jammen er vi heldige. Ja, jeg vil faktisk driste meg til å kalle oss... velsignet.


mandag, april 11, 2011

Leserspørsmål vedrørende barnerom


For noen dager siden fikk jeg denne hyggelige kommentaren med påfølgende spørsmål:

Hei! Jeg har fulgt med på bloggen din en stund, og liker den veldig godt. Du skriver så fint, og i tillegg liker jeg interiørstilen din veldig godt. Nå lurer jeg på om dere er i gang med barnerom til den lille babyjenta? Jeg skal nemlig ha en liten jente selv i slutten av mai, og nå holder vi på med innredning av barnerommet. Kunne trengt litt inspirasjon:) Kanskje du har noen bilder å legge ut? Lykke til med siste del av svangerskapet. Hilsen Eline


Så fint hvis bloggen min kan være med å inspirere! Her er barnerom i gang, ja. Det vil si; oppussing av nytt rom til Jespersen er i gang slik at jenta overta babyrommet og Jesper selv få mer boltreplass. HER finner du forresten et innlegg med bilder fra babyrommet.


Når jeg skriver "vi", må jeg presisere at det er min kjære som gjør det fysiske arbeidet, mens jeg står for det å ta hånd om Jesper, planlegging, skriving av handlelister, betaling av regninger, husarbeid osv. Fin - og nødvendig - arbeidsfordeling nå som det bare er noen få uker til fødselen. (Iiiik!)

Det er veldig moro å sysle med interiørarkitektoniske fabuleringer. Har lenge hatt fargene, stilen og det rent praktiske klart for meg (pluss at jeg har sanket meg putevar og diverse for et helt år siden). I det siste har en del detaljer falt naturlig på plass også. Tror det skal bli et veldig koselig gutterom! Ikke minst er det fantastisk å ha ryddet ut av et støvete, lageraktig roterom og vite at det blir lyst og koselig der oppe. Rommet har vært både overfylt, støvete og nedslitt, det har vært noe feil med det elektriske (derfor koblet elektrikeren det ut inntil videre) og ikke minst; det har luktet gammelmodig skunk (Amélie-uttrykk...). Hehe.

Her er riving av porøse veggplater fra 60-tallet i gang...

Så til jenterommet. Inntil Jespers nye rom er ferdig, får jeg ikke ryddet ut av babyrommet. Jeg håper jeg får flyttet klærne til Jesper opp i skapet på det nye rommet før hun popper ut - må jo ha et sted å legge babyklærne også - men vi vet ikke hva vi får til. Presset er ganske stort på alt vi skal rekke før babyen kommer. Vi merker det er utfordrende å jobbe med prosjekter når vi samtidig er i jobb og har en aktiv snart-toåring. For min del er det viktig at kroppen får hvile på grunn av bekken og generell slitenhet.

Men - vi håper og tror. Har gjennom det siste halvåret samlet meg noen søte detaljer som puter, bokser og jentete pynteting. Dette blir ikke er tradisjonelt lyserrosa jenterom. Det blir samtidig VELDIG jentete, søtt og nostalgisk - uten at vi bruker en formue på det. Kanskje jeg skulle legge ut noen bilder av noen av tingene jeg har kjøpt?


Til slutt en liten, smilende i skjegget jeg ikke har-kommentar til et par lesere som skrev noen advarende ord under sandal-innlegget. Jeg kan forsikre dere at Jesper ikke skal gå rundt rundt i matrosdress eller dansk design hele oppveksten, hehe. Vel liker mammaen søte klær, men jeg er en praktisk mamma. Synes kombinasjonen praktisk/ brukervennlig og tøft, er en god rettesnor når jeg handler til Jesper. Og selv om jeg pr dags dato ikke liker grelle tegneserietrykk og blåblinkende Spidermann-sandaler og har et håp om å unngå - tja, akkurat Spidermann (hvem liker egentlig den fyren?)- ender han sikkert opp med noen fancy-smanchy klær med skrikende motiver, han som alle andre. Jeg bare tviholder litt på lysblå søtnos-stil så lenge det lar seg gjøre.

Akk, tiden flyr jo så altfor fort... (Eller hva sier dere, dere mammer der ute med småttiser som vokser fortere enn toget?)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Antall besøk på bloggen