onsdag, august 25, 2010

Tid for interiør: Kjøkkenkriker- og kroker


Nei, nå var det på tide med litt interiør igjen. Jeg har gitt opp å ha flere blogger, og som den hummer-og-kanari'ske bloggeren jeg er, veksler jeg lett mellom filosofiske skiblerier, oppdateringer på Jesper, babyutstyrs-tips, interiørinnlegg og de små ting. Jeg har flere ganger fått spørsmål om å legge ut flere bilder fra huset vårt, så her følger noen bilder fra kjøkkenet vårt.

Må slenge med en utgave av bildet over uten blitz. Litt sjarm med naturlig lys og skygger...


I sommer kjøpte jeg nye krukker til tørrvarer på Ikea. Syntes det ble finere med fire like enn flere forskjellige. (Se bloggheader-bilder for å sammenligne...) Jeg valgte også å flytte Steltonkanna opp fra benkeplaten, samt Nespresso-maskina vårt til dette hjørnet istedet for å ha den på bardisk-benken. Der har nemlig KitchenAid'en tatt over.


Diverse koselig dilldall på hyllene i krokene. Sandkakeformer (arvegods), tesil (gave fra hybelgutta), zinkhus, lite fat fra loppis med salt- og pepperbøsser (fra Greengate), Omega 3-tabletter, kaneldrysser og en hvitløk...


Litt lenger bort på hylla har jeg en liten kurv med seks krydderdispensere (sistnevnte fra Åhlens, kurven er fra Pentik), krukke (fra Lune Hjem) med brune sukkerbiter, Ikea-glass med økologiske quinoagryn, søt mugge og tekanne med påskriften My Favourite (den ene kjøpt på søt butikk i Fredrikstad, den andre et annet sted jeg ikke husker)...


Close-up-bilde av søte krukke-detaljer...


Hyllene er lagd av hobbyplater fra Bauhaus, hylleknekter fra Ikea og litt hvit maling. Vi fikk dem opp ifjor høst etter å ha tenkt lenge og vel på hva vi skulle ha i den kroken. Har brukt litt tid på å lande på hva jeg har villet ha på de hyllene, men føler prikken over i'en kom på plass i sommer. Istedet for bare "pynt og dill", har jeg puttet ting der som jeg jevnlig bruker. (Ved siden av søte dilldall-ting som &-tegn og sinkhus, såklart.) I krukker og bokser, har jeg krydder, te, fullkornrismel, vitaminer, gryn, upoppet popcorn og sukkerbiter.


Apropos prikken over i'en. Den øverste hylla ble så mye mer estetisk riktig etter at jeg endret litt på plasseringen i sommer. Ingenting er som stilistisk harmoni... Teskrin fra TinniesHus, stålbokser fra Notre dame (København), underlag i fil-de-fêr fra Lune Hjem. Kaffekannen er arvegods.


Sett fra en annen vinkel...


Noen søte kort og bilder på en snor... Jesper til venstre der :)


Og her ser dere mer av kjøkkenet. Har jo vist det før, men tror ikke jeg har tatt med så mange bilder etter at hyllene kom opp i all sin "prikk-over-i"-prakt...

For den som lurer... Kjøkkenet er fra Ikea; Faktum med Ädel-fronter og Lansa håndtak. Benkeplaten er i eik med hvitpigmentert olje. Hvit porselensvask fra Ikea (Domsjö). Vifte fra Thermex. Liftgardin i lin sydd på mål. Panel i taket malt med glansgrad 40 (farge: kritthvitt). Gipsvegger ellers med veggfornyer (en slags hvit tapet) og Jotuns Easyclean (eggehvit).

Se mer av kjøkkenet i andre interiørinnlegg. For eksempel har jeg forklart hvordan vi lagde murveggen HER. Og HER finner du flere bilder og detaljer.

Har du spørsmål - spør i vei. Og selvfølgelig alltid koselig med kommentarer :) Ha en fin kveld - interiørinteressert eller ei! :)

***

En ekstra hilsen til Lykken i livet:
ENDELIG får jeg skrevet en hilsen med litt respons til deg! Jeg var på ferie i Italia da du skrev til meg og fortalte om interiørinnlegget med drømmekjøkkenet deres. (For interesserte lesere, kikk HER.) Etter det har jeg rett og slett bare vært... treig. Huff. Jeg kommer sent, men godt. Så utrolig moro at du lot deg inspirere av kjøkkenet vårt! Kjempegøy å se bilder - det ble utrolig fint! Kjenner igjen mange detaljer som samsvarer med vårt eget kjøkken. Litt ekstra sjarmerende er det så klart. Jeg liker å være til inspirasjon! Ha en fin kveld! Klem til deg :)

mandag, august 23, 2010

Ny pakke i posten. Om vognposer, høst og hverdagsliv.


Som dere vet, er jeg litt over middels interessert i vogner, babyutstyr og barnestæsj. Noen få ganger - noen veldig få - skulle jeg ønske jeg var en superaktiv, halvkommersiell, pr-kåt blogger, bare for å få tilsendt pakker og dilldall i posten. Dog er jeg litt mer lavmælt, halvanonym og ukommersiell av meg, så det får bli med min egen testing og innkjøp av ting. Ho ho!

Men - man skal ikke kimse av dét! Det er moro å lese seg til informasjon via blogger, babysider, barnevognguider og magasiner. Innimellom plukker jeg opp et og et annet tips fra venner og kjente også.

Nå har jeg akkurat shoppet litt på nett igjen; denne gangen en vognpose for høst- og vårdager. Navnet på posen er mer presist Cozyosko multifunksjonspose, og den ser slik ut:

Farger og mønster to die for - i hvertfall om du heter Amélie! Iiiik!

Ifjor brukte jeg dundyne med hjemmestrikket alpakkapledd (Takk, kjære svigerinne - om du skulle finne på å lese her...) frem til jeg gikk over til dunpose. Posen brukte jeg så lenge jeg kunne, frem til mars-april, mener jeg å huske, og etter det fungerte det helt fint med et fleecepledd på byturer og dundyne ved formiddagslurer på verandaen.


Nå som Jesper har begynt i barnehagen, har jeg ønsket å ha en hendig og fin fleecepose frem til kaldere vinterdager. Dunposen er rett og slett litt for varm i september-november.


Da jeg kom over denne posen på Vognverden.no, falt jeg pladask for både stil, utforming og konsept. Du kan lese mer om Cozyosko multifunksjonspose HER. Det finnes noen lignende poser som heter Buggysnuggle på lilleprinsen.no (HER).


Det blir spennende å prøve den ut når høstkulden sniker seg på. Kjenner dere meg rett, så gleder jeg meg faktisk ikke så rent lite til akkurat det. Jeg elsker høst! Inspirasjonens årstid!

Tenker det blir noen høstinnlegg her på bloggen sånn etterhvert. Egentlig brenner jeg inne med en HEL masse - både tanker og refleksjoner, interiørinnlegg, bilder av lillegutt, tips og mye annet - men jeg får bare ikke tiden til å strekke til sånn i begynnelsen av skoleåret. Her kjører jeg fullt fokus på familien, jobben, resten av oppussingen og ellers andre "hjemmesnikkerier", så får jeg heller blogge litt innimellom. Vi er nok flere i samme båt. Når det er sagt, svinser jeg innom både den ene og den andre. Jeg er takknemlig for alle hei og kommentarer, og det går meg på ingen måte hus forbi selv om det kan virke slik.

***

Jeg vier noen linjer til nydelige Dronningmia som venter nr 3. GRATULERER SÅ MYE OG INDERLIG! Så stas! Lykke til med svangerskap og fødsel! :) Du spurte meg her om dagen om det ble til at vi bestilte Mountain Buggy-vogn via joggermom.no. Svaret er nei. Jeg har på ingen måte slått det fra meg, og vi ønsker oss veldig en buggy-vogn (den, den og ingen andre!), men vi har klart oss helt fint med Simovogn og Maclaren-trille nå i vår og sommer. Siden vi valgte å kjøpe en billig bruktvogn til barnehagen - vi ønsket ikke å ha Simovogna stående ute i barnehageskur likevel - ble det plutselig litt vel luksuriøst å kjøpe enda en vogn. Vi må rett og slett konsentrere oss om håndverkerregninger og vaskeromsoppussing, så får vi heller kjøpe Mountain Buggy etterhvert. Jeg kan dessverre ikke si noe om erfaringer knyttet til det å handle fra joggermom, men spør den meget erfarne babyutstyrs-shopperen Miramora alias Shoppemamma. Jeg tror hun kan hjelpe deg! :) Når jeg tenker etter, tror jeg hun har skrevet noen tips i kommentarfeltet i innlegget mitt HER. Lykke til! Du skal se det er du som må gi råd til meg, Dronningmia! :)

fredag, august 20, 2010

Syster Yster 23 år

"Jeg schøøøøønner ikke hvorfor ALLE skal prate om de skoa mine i pappas 60-årslag? Hallo! De har jo bare tre meter lange stilettheler..."

Idag har lillesøsteren min bursdag. Det er med andre ord 23 år siden en hylende prinsesse med lykketroll-sveis poppet ut av mammas mage og kastet attpåklat'sk tryllestøv på sine tre søsken.

Jeg hadde halvannet år i forveien turnet rundt i køyesenga ved leggetid, løftet plankene opp i været og bedt til Gud om en søster. Iherdig og instendig. Hver kveld. Med hellig overbevisning og i all hemmelighet. Jommen ble ikke bønnen besvart! En dag kunne mor og far fortelle ved frokostbordet at mamma hadde en bolle i ovnen - vel, de brukte nok andre ord - og lille Amélie kunne komme med sine skingrende gledesutbrudd. Den dag idag er det nærmest et mysterium at hun ble unnfanget akkurat da hun ble unnfanget, men jeg føler jo at jeg har litt av skylda ;-)

Lillesøster. High on heels.... og down to earth på samme tid.

Lillesøster har alltid hatt en spesiell plass i hjertet mitt. Vi har vært mye sammen, delt mange opplevelser - aldersforskjell på nesten ni år til tross - og vi er fryktelig glad i hverandre. (PS! Er usigelig glad i storesøster og lillebror også, men nå handler det om yngstemann :) En tidligere hyllest er skrevet til henne HER.

"Hæ? Hvorfor valgte du dét bildet? Jeg ser jo ut som et esel!" (Yeah. Right.)

Hun er betydelig nydelig. Morsom. Dramatisk. Kreativ. Musikalsk. Livlig. Følsom. Fryktløs. Vakker. Sprudlende. Alltid stilfull. Helovergitt. Iherdig. Målbevisst. Leken. Fnisete. Herlig. Og aaaaaalltid med en haaaaaale av gutter etter seg. (Vi snakker en en hel åsgårdsrei av både skater-gutter, solariumsbrune glættiser, laidback'e kunstnertyper, flanellskjorte-kristne, modne singelfyrer, lave amerikanere, førtiåringer med fitness-tendenser, fjortis-stumper og to-meters-typer med gitar på ryggen.)

"Hæ?! Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor alle kommenterer de skoa mine i 60-års-laget!"

Etter mye dramatikk og styr og vesen, fikk hun endelig visumet sitt for et nytt opphold i statene nå på torsdag, der hun skal drive med frivillig arbeid og leve ut eventyrlysten enda et år.


Lykke til i LA, vennen! Gratulerer med 23 års-dagen! Jeg kommer til å savne deg instendig, og lover å prøve og sette meg inn i skype. Hurra, hurra!
Er du interessert i kosthold, livskvalitet og helse, kan du ta en titt på Beautyliciousness, en av bloggene hennes - HER! Jenta er sunn, elsker mat og liker å kose seg med både kaffekopp og kos - sånn som søsteren. Her er det mange tips å hente!

torsdag, august 12, 2010

Hverdagsliv

Dagene går jammen i ett. Barnehageoppstart med alt hva det innebærer av ekstra innkjøp, ekstra klesvasker, samt stryking og påklistring av merkelapper, jobb for Mr Amélie og dermed mindre tid til oppussing i kjelleren, generell rydding, litt ordning & reda, feiring av 60-årslag for pappa og ikke minst jobboppstart for meg, krever sin mann og kvinne. Vi har absolutt hodet over vann, men jeg merker det blir redusert fritid og mindre tid til sosialt liv.
Pappas døtre i 60-årsfeiringen hans forrige lørdag. F.v: storesøster, meg og lillesøster.

Jeg har nå gjort unna to av fire planleggingsdager og er offisielt i gang med høsten. Det har vært kjempekoselig å se igjen kollegaer og faktisk all right å begynne igjen, selv om jeg så klart savner ferie med alt hva det innebærer av slaraffenliv'ske aktiviteter. (Nå ja. Slaraffen og slaraffen, fru Blom. Hei hvor det går med ettåring i hus!)

Vel har jeg bare én... - skjønt noen ganger føles det som to.

Jeg er særdeles mentalt innstilt på en arbeidskrevende høst, og tenker at det er bedre å bli positivt overrasket enn negativt sjokkert. For at det blir mye å gjøre, er sikkert og visst! Nå om dagen tenker jeg mye på dette med prioriteringer og den praktiske gjennomføringen av jobb, hverdag og familieliv. Mye mulig det tyter ut både tanker, refleksjoner, tips og råd-søkes-innlegg sånn etterhvert.

Når det føles litt ekstra intenst, tenker jeg med et smil på en melding jeg fikk fra ei venninne som har 1 stk samboer, to barn og to bonusbarn. La oss bare kalle henne... eh... Gullhår. Meldingen tikket inn litt over 22 en kveld i sommer og lød slik:

"Puh... Vasket stue, kjøkken og bad. Vasket 5 vaskemaskiner. Tørket 2 ute, 2 inne og 1 i trommelen. Brettet og lagt på plass 5 maskiner med rene klær. Skiftet 6 bæsjebleier, bakt 35 kanelboller, dusjet 4 unger, laget mat til 6 og tatt 8 jobbtelefoner. Bare litt finrydding igjen nå, så er det bra. Det tragikomiske oppi dette er at i morgen kl.15.00 ser det like ille ut :-S Det er deilig med ferie tross alt!"

Det kanskje mest tragikomiske - synes Amélie - er at to dager senere, tikket denne meldingen inn på telefonen (Ps! Meldingen er gjengitt med tillatelse, og navnene er gjort om) :

"En oppdatering på innholdet i sommerferien til familien Gullhår. Nå har mor i huset hatt sommerferie i 11 dager, og husholdningen har nå vært innom legevakten 5 ganger. 1. Petter fikk flottbitt med bivirkninger = slappe av, antibiotikasalve og holde oppsyn. 2. Filip fikk betennelse i hele foten etter å ha tråkket på en torne dagen før = antibiotikakur i en uka. 3. Mister Gullhår fikk rift i sene i venstre tommel = bandasje og beskjed om å holde armen i ro. 4. Mister Gullhår, min kjære klønete mann, fikk stygt kutt i høyre tommel etter fall og søppeldunkenstod i veien = stivkrampesprøyte og strips/sting. 5. Ett stikk på armen til Mons som bredte seg rundt hele armen = kortison og antibiotikasalve for å stoppe indre blødning i armen. Nå kjenner jeg at jeg nok MÅ være nestemann eller dame... Faktisk litt spent på hva som skal skje med meg. Kanskje godt jeg ikke vet. Ellers så ser jo prognosen for Mister Gullhår dårlig ut. Jeg håper bare ikke at alle gode ting er tre i dette tilfellet. Lyst på litt spenning og dramatikk - kom til oss :-)"

Vel, jeg skal slettes ikke klage. En betimelig konklusjon i alle tilfeller er at det er intenst å ha barn og leve et aktivt familieliv. Kjekt å vite for alle single der ute... og underholdende og gjenkjennende for alle oss med småttiser.

Ønsker alle en fin høst - hektisk eller ei! :-)

Jesper aner fred og ingen fare der han ligger og 'lurker' i senga si. Kanskje like greit å ikke vite alt hva som skjer i et hjem etter klokka sju?

torsdag, august 05, 2010

Pappa sin tur


Den andre dagen Jesper dro i barnehagen, var det pappaen som var med. Mammaen måtte selvfølgelig dra frem kamera og knipse litt før avreise.


Litt usikker på hva pappaen sier til sønnen her, men at det er et koselig bilde er det ingen tvil om.


Ingenting å si på iveren!


Lua må visst av litt igjen. Ganske utrolig får jeg pappaen til å sette seg litt ned noen sekunder, så jeg får tatt litt varierte bilder.


Klare til å dra!
PS! Takk for alle koselige kommentarer på innlegget med bilder av barnehagegutten min. Og velkommen til nye leser!

onsdag, august 04, 2010

Ny pakke i posten


Idag kom det ny pakke i posten. Det vil si - vi hentet den på nærmeste postkontor. Bildet lemner ingen tvil om hva som nå står på kjøkkenbenken?


Tam-ta-ra-taaammmm! En hvit Kitchen Aid kjøkkenmaskin!


Jeg har vært inne på komplett.no og siklet på sommertilbudet deres flere ganger i sommer. Hatt SÅ lyst til å bestille, men tenkt grundig gjennom økonomi og prioriteringer pga oppussing i kjelleren og mere til. Til slutt så tankene mine slik ut: Vi har ønsket oss kjøkkenmaskin siden bryllupet vårt. Det er snart tre år siden. Fordi jeg har lagt om kostholdet en del, lager jeg mye mer fra bunnen av. Det hadde jo vært kjekt med en skikkelig kjøkkenmaskin. Vi har ikke vært på noen langtur i sommer. Vi kan spare inn på en del ting i høst. Og... det er bare 11 stk igjen på lager!

Saken ble med ett ganske biff, og nå har vi endelig en kjøkkenmaskin i huset. Ikke en hvilken som helst heller - akkurat den vi har ønsket oss.

Komplett.no - I love you! :)

Jeg har faktisk testet den ikveld og lagd en glutenfri variant av kardemommekaken jeg har delt oppskriften på tidligere. Brukte også sukrin i stedet for sukker. Det ble en flat og seig affære. Til dere som lager glutenfrie kaker (Frøken Makeløs for eksempel); har dere noen lure triks i ermet? Seig kardemommekake til tross, Kitchen Aid'n fungerte som bare rakker'n!

Til dere som lurer: Tilbudet på komplett var på 2995 kr, i motsetning til 5000 kr i butikk. De har fortsatt tilbud og har nå fått inn flere på lager, men nå koster den 3295. Uansett penger å spare - løp og kjøp!

mandag, august 02, 2010

Barnehagegutten


Klar til dyst...

Idag var dagen: Jesper hadde sin første dag i barnehagen! Bare to og en halv time fra lunsjtid og litt utover og med mor som følge, men like fullt - han har begynt!


Han var litt sur og grinete før vi skulle dra -  han har generelt vært skikkelig temperementsfull de siste dagene (hjelpes!) - men han kviknet heldigvis til da vogna begynte å rulle og vi kom oss ut. Det er utrolig hvilke underverker noen biler, busser, fugler, blader som blåser i vinden og forbipasserende syklister kan gjøre.

Med sekk etter yngste tante - altså min kjære attpåklattsøster...

Det tok han rundt 20-30 minutter, så var han husvarm. Han dro frem aper og dukkemenn, smilte og lo, stjal smokken til en annen gutt, gnafset barnehage-Sidsel på låret (Nam!), slamret et helt minikjøkkenet i veggen noen ganger (det er da vel helt naturlig?) og bablet og mmm'et seg gjennom et helt fruktmåltid.

Rett bort å leke med dukker og My little pony. Spenstig, Jesper! Spenstig!

Jeg snek meg til å å sitte litt i en bakoverlent hagestol 10-15 minutter mens han var inne og spiste, og der og da hadde jeg kanskje mine mest avslappende minutter i hele sommer. I visshet om at noen andre passet han, og at jeg hverken trengte henge opp klær, ta viktigtelefoner, rydde halve huset eller betale regninger, nøt jeg prikkende sol i kinna og dyp sjelefred. Tror slikt er av uvurderlig betydning for mammaer i blant!

Det er håp for den kommende generasjon med menn...

Jeg må si jeg er veldig stolt av den lille, store gutten min som klarte seg så bra gjennom første barnehagedag. Og i morgen - da er det pappa som skal følge prinsen.


PS! Tusen takk for lykkeønskninger og tips i forrige innlegg. Det er baaare til å skrive flere tips altså! Det er så stas, koselig og nyttig med leserrespons. Jeg setter utrolig pris på det! :)

søndag, august 01, 2010

Snart er jeg mamma til en barnehagegutt. Noen tanker og ønsketips!

I morgen begynner Jesper i barnehagen. Tiden flyr, og plutselig skal han leve sitt eget liv sammen med andre småttiser og voksne. Det er i grunnen litt av en milepæl!


Jeg husker for noen år siden, da tenkte jeg at jeg hadde lyst til å være hjemme med barna mine et par-tre år, i hvertfall deltid; ha permisjon fra jobb og vente med full barnehageplass. Jeg er vokst opp med en mor som har vært hjemme med oss, og det ligger nok litt i ryggmargsrefleksen at tiden med barna som små er viktig. Det mener jeg fortsatt - og jeg skal innrømme jeg har tenkt nøye gjennom dette her sammen med Mr Amélie.

Vi stilte oss selv noen spørsmål:

1. Er Jesper en trygg og sosial gutt? Hvis ja - full plass kan gå. Om han er mer utrygg, forsiktig og trenger mer tid på ting, synes vi saken må vurderes nøye. Vi synes det er viktig å ta hensyn til barnets personlighet. Noen barn er rett og slett mer klar for å gyve løs på fysiske utfordringer og bryne seg sosialt enn andre barn.

2. Har vi kvaler rundt dette? Hvis ja, da er det helt uaktuelt å søke om full barnehageplass. Vi vil ikke gå rundt med dårlig samvittighet og angre om mange år. Denne tiden kommer aldri, aldri igjen! Hvis svaret på dette spørsmålet er nei, da da har vi fred i hjertet rundt beslutningen og opplever at vi har valgt rett.

Økonomi spiller nok inn for de fleste småbarnsforeldre, men vi har ikke ønsket at det skal være styrende alene. Hadde vi opplevd at det eneste riktige var å deltidsplass for Jesper, måtte vi kuttet ned på forbruk og levd enklere.

Vi har landet på at Jesper er en gutt som vi tror kan takle overgangen til barnehage bra. Han er i tillegg ca 14 måneder når han begynner, og vi har fått vært lenge hjemme med han. Jeg har tenkt mer og mer på at jeg tror det er bra å lære sosiale spilleregler veldig tidlig, viktig å forholde seg til andre barn, flott å få oppleve spennende og koselige ting sammen med voksne som bryr seg og som har overskudd til han hver dag. Jesper er så heldig at han skal gå i en liten barnehage med tett oppfølging av hvert enkelt barn, så vi er utrolig takknemlige. I tillegg ligger ikke barnehagen hverken langt fra hus eller jobb. Det kjennes trygt.

Det blir rart og spennende å følge lillegutt avsted i morgen. Jeg skal være sammen med han og vi har en fin innkjøringsplan, men spennende er det uansett! :) Jeg tror Jesper vil takle overgangen greit, og jeg håper det går knirkefritt med full jobb på oss begge to, men ser vi at det blir for mye, får vi revurdere litt. Hva vi gjør ift neste barn (nei, jeg er ikke gravid - mer hypotetisk), får vi heller ta senere. Ser nok for meg at jeg ønsker å gå ned i stilling når vi har flere barn.


For øyeblikket føler jeg meg litt grønn i forhold til hva det er lurt å ha av utstyr og klær. Selvsagt har vi informasjon og ønsker fra barnehagen, og jeg vet det finnes lister med tips fra barnehageforeningen eller hva det heter, men jeg lurer altså på om dere der ute har noen konkrete tips til meg. Det kan være alt fra hva slags merker vi bør gå for eller styre unna ift barnehagedresser, hva slags støvler som er gode på foten for en liten krabat, hvor mye ull vi bør anskaffe... Og hva med sko? Jesper går ikke helt selv enda, hva skal han bruke som fottøy nå i starten? Han har jo sine første sko, men er de for fine til å fly ute med? Han vokser i tillegg snart ut av dem, så vi bør kjøpe noen nye. Hva slags skal vi gå for? Kanskje været er litt dårlig - hva bruker de på slike dager? Er støvler bra for foten? Jeg har hørt om Stonz, men føler ikke det er helt greia i august heller. Og hvor mye har de på seg når de leker ute på dagene? Bruker barna deres, f.eks i alderen 11-18 måneder, parkdress helt fra begynnelsen av august? Hva er lurt?

Som dere ser - spørsmålene er mange. Jeg har selvsagt masse klær liggende, en fin Katvig vår- og høstdress har han også i skapet, men jeg trenger noen råd og vink. Har du svar på et eller flere av spørsmålene, evt bare har noen geniale barnehagetips av et eller annet slag å komme med, er jeg lutter øre :) Tips fra erfarne som har gått foran er uerstattelig!

Til alle dere som er foreldre til en liten barnehagegutt- eller jente  i morgen; lykke til! :)


LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Antall besøk på bloggen