søndag, mai 30, 2010

Prosjekt Jogging

Dere husker kanskje jeg tok fatt på Prosjekt Jogging i høst (HER)? Vel, jeg fortsatte jevnt og trutt en god stund. Så kom snøen, kulda og jula med hele sitt etegilde. Vi fortsetter over nyttår, tenkte Amélie. Men så ble lillemann syk, deretter jeg - og så var jo så bitende kaldt! Etegildet sluttet ikke i jula. Nei, det eskalerte rett og slett over i uante dimensjoner! Permisjonsmammaer liker å varte opp andre mammaer med kaker og sjokolade, superlunsjer og alskens herligheter, må vite. Og så kom hele den lange sykdomsperioden før påske, og vi var stuck innenfor husets fire vegger. Motivasjonen for joggingen fordunstet, og samvittigheten ble... svart.


Vel, for å gjøre en lang historie kort. For et par-tre uker siden dro jeg meg selv hardt i nakkeskinnet, gjorde en deal med "Pjolter", en av hybelgutta som har blitt joggefreak. Han fyker rundt med sånn fancy digital sak som måler tempo, tid, kaloriforbruk og mere til, og har virkelig fått dreisen på løpingen. Jeg ba han være litt pågående i forhold til å få meg med ut, og han tok oppdraget på alvor.

På toppen av det hele har selveste Mr Amélie fått joggekick. Han spiller oldboys-fotball, og har bestemt seg for å bedre formen. Stiv rygg blir visst også mye bedre med jevnlige joggeturer. Dermed har jeg to faste joggekompanjonger og ingen unnskyldninger for å hoppe over joggeturer.


En lys og fin kveld nylig, tok min kjære og jeg rett og slett med oss Jespersen på løpetur. Vi har hatt lyst på joggevogn en stund, men siden vi ikke hadde det enda, var det bare å tage hva man havde: SIMO'en! Ikke helt ideell, men det funka som bare det. Og Jesper - han sovnet etter 300 meter! Finnes ikke bedre søvndyssing enn en vuggende vogn på skogsvei i joggetempo!


Under Grand Prix igår, satt jeg og tittet litt på finn.no. Jommen gitt! Der dukket en helt allright, brun joggevogn opp. Billig pris, og ikke langt fra oss og greier. Jeg gav blaffen i iherdig "hvem-er-den-beste-vogna"-søk på nettet, og tenkte pyttsann, den funker nok.


Nå er vi eiere av en fin joggevogn! Mister Amélie var så ivrig da vi hadde hentet den at han måtte ta med seg Jesper ut for å prøve sporenstreks.


Selene kunne hatt et bedre system og vært litt strammere, men den funka visst veldig greit! Husbonden kom hjem veldig fornøyd, og Jesper - han sov sin søteste søvn. En stund i allefall. Da han våknet, var han veldig ivrig på å være med pappa på både situps...


... og pushups:


Ikveld - da skal hele familien på tre på joggetur! Jesper skal rett og slett jogges i søvn. Go joggevogn, ass! :)


***

Oppdatering søndag kveld:


Du trodde jeg bare skrøt på meg en planlagt joggetur, du! Nix! Hele familien Amélie løp ca 4,5 kilometer sammen ikveld. Jesper sov som en stein - og våknet da vi kom hjem. Han er ikke akkurat i sovemodus når han skal legge seg for tiden. Uansett - tilfredsstillende å ta den løpeturen, og veldig koselig å gjøre det sammen alle tre! (Bilde av trekløveret får komme når vi har en fotograf tilgjengelig i nabohuset :-)


torsdag, mai 27, 2010

I ettårs-kalas

Idag var Jesper i barnebursdag til Julievennen sin. Ingenting å si på humøret!

Her har vi de to gode vennene...

Bursdagsbarnet selv er i storform!

Litt alvor glimter også til når man er på livets første ettårs-kalas. Hva var det som skjedde borti kroken der?

To gutter i Emil-skjorte. Even til venstre, og Jesper med solhatt til høyre.

En sko på hodet er bedre enn... eh... ti på taket. Man skal ikke kimse av en sko på hodet i allefall! :)

Det er tid for diskotek!

Litt DJ-virksomhet... Det knives om rollen! Både stubben i shorts og blonderumpa vil styre musikken.

Hvilken sang var det dere ville ha igjen? Tante Monica eller Her kommer Klabb og Babb?

Dzingh-ara-ungara-bonga-macarena... patumm-para-stumpara-lombo-zaparema... (Okey. Amélie kan ikke teksten på Macarena) Det er ingenting å si på danseløve-genene i hvertfall!

Nå er'e bowling!

Bursdagsbarnets mor mener Jesper bør prøve seg på audition til stykket "Prinsessen som ingen kunne målbinde"...

Saken vurderes en smule...

Krona testes til og med...

... Men saken forkastes. Det er mye bedre å være målbundet prins i huska!

Barnebursdag er topp, asså! Om en uke er det prinsen selv sin tur. Iiiiik! :)

onsdag, mai 26, 2010

Klok sannhet


Idag har jeg tenkt en del på en setning jeg hørte her om dagen. Husker ikke helt hvem som sa det. Kanskje det heller var noe jeg leste? Uansett var det det en klok ting. Et utsagn med allmenngyldig verdi. En sannhet som kan anvendes i utallige situasjoner.

Det du gir fokus - det vokser.

Det er så sant. På sett og vis er det innlysende. Det er bare det at vi glemmer det i de ulike situasjonene vi kommer opp i.

Jeg har nok et par-tre områder i livet mitt der det kan ha noe for seg å reflektere litt ekstra over denne setningen, og videre gjøre noe praktisk som står i forhold til innholdet i den. Jeg tror det kan føre til noe bra. Og jeg tror det vil gjøre meg sterkere.

Kanskje dette kan være et positivt drypp til en en og en annen bloggleser der ute idag også?

Det du gir fokus, det vokser. Ergo: Er det noe du trenger å få mer kontroll over eller bevege deg vekk fra - jobb med å flytte fokus i en annen retning. Er det noe du trenger å få mer av i livet ditt - fokuser på dette og legg annet dilldall til side.

Veien dit? Den må du finne selv. Dette var bare et lite kompass til reiseveska.
Bildet tok jeg da vi var i Firenze i slutten av april.

lørdag, mai 22, 2010

Spor

Her om dagen hadde jeg en samfunnsfagtime i en av klassene jeg har. Vi snakket om funn, kilder og historiske spor. Elevene var engasjerte, lyttende og delaktige. Jeg var i "formidlings-flow" og opplevde timen som svært god. Etterpå ble det hengende igjen i meg dette med spor.

Vi legger igjen spor etter oss hver dag, hver uke. Digitale spor, fysiske spor, sjelelige spor. Avtrykk i menneskehjerter. I bøker og brev. I verden rent generelt.

Jeg begynte å tenke på en del ting jeg har. En dag blir de liggende igjen som spor etter meg. Etter en Amélie som en gang har levd. Interessant, besnærende og skummelt på en gang.

Jeg skal innrømme at tankene rent konkret fikk fart på litt oppryddingsarbeid jeg har hatt på tapeten en stund. Jeg har ikke akkurat noe å skjule, men på den annen side; alle trenger rett og slett ikke få del i alt. I oppryddingens sus, bestemt jeg meg for å kvitte meg med noen fysiske ting. Vi snakker gamle bilder, brev og dagbøker fra noe som akkurat nå føles som "en svunnen  tid". Svunnen tid med litt flau bismak i munnen.

Svisj-svosj! Der forsvant noen spor etter Amélie.

Jeg skal innrømme at det føltes ganske så greit. Og her jeg sitter nå, tenker jeg på alt vi ikke vet - alle spor som er slettet - fra mennesker som har levd for 10, 50, 100 og 1000 år siden.

Hm.


torsdag, mai 20, 2010

Interiør: Barnerom


For litt siden lovte jeg å lage et interiørinnlegg med bilder fra Jespers rom. Er det noe jeg har kost meg med, så har det vært å innrede barnerommet!


Selve oppussingen gjorde vi i 2008.  For at det skulle passe både til gutt og til jente, og tilfelle vi skulle få behov for å lage et rendyrket gjesterom noen gang, valgte vi nøytrale farger. Vi har brukt Jotuns Lys antikk på vegger og kritthvitt på lister og tak.

Huset vårt er fra 1962, og det var utbredt med  innebygde skap i dette tiåret. I huset vårt både er det - og har det vært - massevis av dem. Vi valgte å beholde skapet på Jespers rom, men malte det innvendig og utvendig i nye farger.


Gammelt bilde. Innholdet er forandret nå, men får oppdatere med nyere og flere bilder etterhvert :)

Skroget går i ett med veggene og er malt i lys antikk. Dørene er malt kritthvite, og inni har vi valgt en lysegrå farge.


Da vi så en liten guttetass på ultralyden, fikk jeg fart på barnerommet. Innredningsdetaljene har sakte, men sikkert kommet på plass. (HER finner du et innlegg med de første babyromsbildene.)


Det er jo i grunnen litt av sjarmen; å bruke tid på interiør og innredning. Plutselig finner man en kanin eller en boks med de rette fargetonene. En dag dukker et gammeldags fly opp. På sommerferie finner man bokstaver og en liten koffert, og lyslenken har kanskje ligget klar i en kasse lenge.


Mange av Jespers ting - som pledd, bokser, småmøbler og rammer - har jeg i grunnen ruget på siden før han ble født. Når man først har landet på hvilke farger man vil ha, er det utrolig moro å finne ting og tang som passer inn! Tålmodighet er stikkordet!


I begynnelsen hadde jeg en ekstra stelleplass på kommoden (- forøvrig kjøpt på Ikea). Nå har jeg plassert Jespers sko og tøfler på rekke og rad istedet. Blir varm om hjertet når jeg ser bittesmå sko. *Sukk* Fra venstre: Skinntøfler (passerer på gode dager), rutete "pyntesko" med borrelås (er maks på i 10 sekunder), sokkesko i ull (Jespers favoritt - brukt hver dag siden han var 4 mnd), shetlandstøfler (spark av-spark av!) og Puma-sko (passer til sommeren kanskje?).


Til høyre for kommoden, har jeg en fin kurv til alle teppene hans. Oppi her, finner man både ullpledd, leketeppe, helsetepper og andre bomullspledd.


Noen av krikene og krokene er jeg ferdig med, andre deler av rommet mangler enda prikken over i'en. For eksempel har jeg ikke hengt opp noe over sengen enda. Vurderer et stort lerretsbilde av barna i barselgruppa (Vi tok bilder av alle sammen for litt siden) eller en tallerkenhylle med barnebøker. Jeg er gift med en snekker, jeg vettu, så sender evt oppdraget til han. Elsker "tallerkenhylle-konseptet", samtidig som jeg synes det har blitt litt for vanlig rundt omkring. Hm. Får tenke litt før jeg henger opp noe.


Senga er Mr Amélie sin gamle barneseng. Har postet et innlegg om den tidligere - HER. Ved siden av senga står en liten barnestol i originalfarge som jeg har arvet etter farfar og farmor. I disse dager er det litt spesielt å tenke på... På stolen, har jeg en liten lampe kjøpt på Notre Dame i København og noen musetøfler Jesper har fått i gave av mormoren sin.


Ved endestykket, har vi en liten puff. (Puff nr 2 står på soverommet vårt, kan sees HER og hører egentlig til nattbordene vi har arvet etter mamma og pappa.) Om Jesper-akrobaten sover i skuvseng uten høye kanter? Å nei, du! Da vi byttet til sprinkelseng inne på vårt soverom, kastet vi ut gjestesenga som stod på barnerommet og gav plass til den lille skuvsenga. Slik så det ut da vi hadde gjesteseng der inne:


Det skal sies at vi for tre dager siden foretok enda en omplassering. Nå er skuvsenga byttet ut med sprinkelsenga igjen, men det har jeg ingen bilder av enda. Litt ferskt altså - at lilleknert har kommet på eget rom.


Gardina er en dyr affære, men vi angrer ikke et sekund. Sydd på mål i en fin gardinbutikk og med god lift-teknikk. Den har lystett stoff ytterst og pent stoff innerst.


Stoffet er håndplukket de luxe! Elsker det! Lyse, vertikale striper i turkis-blå og med brune "stiple-linjer" på hvite felt innimellom.


Litt humør og humor hører med blant alt det nostalgiske. En lubben hund ved navn Gilbert (kompisen til kosekaninen Sniff som dere antagelig har sett på bilder av Jesper), sitter "sammentrøkt" i en bitteliten Maileg dukkevogn. Gilbert akter ikke å slanke seg, for å si det sånn.

(Nå skal jeg ut å jogge, så oppdaterer innlegget senere i kveld eller i morgen. Tror et par bilder gjenstår... Innser dessuten at jeg bør ta noen bilder av knaggerekke, mitt siste bildeoppheng mm.)

Spør gjerne om du lurer på noe!

tirsdag, mai 18, 2010

Flere 17.mai-knips


Vi måtte jo nesten forevige Jespers første 17.mai - og vår første nasjonaldag som familie på tre. Jesper var antrukket i  Emil-skjorte, gårdsgutt-bukser med seler, "bomselue" og nye, brune sko.  På morgenen hadde han på seg sin nye ulljakke som en av tantene hans har strikket på bestilling.


Litt morratrøtt her, men noen formiddagslur er uaktuelt...


Mye å se på fra pappas arm!


Fjetret av marsjerende tog og taktfaste korpslyder... *høøøør, sånn-som-vi-spiller-for-deg, ta-ra-ram-ta-ta-ta-tammm*


17.mai-gutt i vogna. Her er vi i parken og hører på taler (og slitsom fame-synging...).


Mine fine to...


Vi møtte også min gode venninne Elin og datteren Julie...


Moro med viftende flagg!


Litt soving omsider...


Vel hjemme igjen etter tog, pølsespising med familie, skole-visitt og isspising. Hvorfor se på 17.maitog når man kan studere pus?


Familiebilde i hagen knipset av en eksamensfokusert hybelgutt.

Mor passet ikke inn i bunaden sin i år (Isj, isj og dobbelt-isj!), og fant heldigvis en pudderrosa kjole på lørdag.  Glemte selvsagt å ta bilde uten jakke utenpå. Far var antrukket i en sort dress som plutselig var blitt for stor. Skulle gjerne byttet problem.


Pus vil være med på familiebildet. As if jeg ikke er en del av family'n?


Gåtrening på gresset...


Blid og glad go'gutt. Nå er det et år til neste gang! Kanskje like greit? (Søttendemai-)fest er moro, men hverdag er best!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Antall besøk på bloggen