mandag, august 31, 2009

En liten mann i stillongs og hans far


Jesper her. Bare kort innom for å gjesteblogge litt. Jeg har visst kommet i en alder hvor det begynner å bli kjedelig å bare ligge i vogna, sier de. Joda, kan nok stemme det. Hvor lenge kan det være interessant å stirre i taket liksom? Mor prøver seg med både vippestol fra 70-tallet og noen ranglegreier, men ingenting er som pupp, full oppmerksomhet og merkelige sanger. Griner jeg litt - og det ikke handler om mat eller bleie - begynner nemlig mammaen min å synge merkelige sanger. Tror hun desperat dikter dem på direkten...

Istad grein jeg meg til å ligge ved siden av pappa mens han tok en ti minutters hvil (ti og ti minutter, fru Blom...), og mamma leste avis. Det tok litt tid før jeg la fra meg grininga. Det var først da mamma begynte på en ny sang at jeg gadd å høre etter. "Eeen liten mann i stillongs og hans faaar, og hans faaar, og hans faaar..."


Slik er det å være ikledd stillongs for første gang. Og å ha en rar, rar mamma... Og å være en smart, liten luring som får det som han vil.

onsdag, august 26, 2009

Up-2-date


Det har vært litt lite aktivitet her på bloggen i det siste, og det skyldes den enkle grunn at jeg har kost meg med lilleknert og ikke følt noe ihuga behov for å skrible eller sitte så mye på nett. Har truffet en del venner, hatt mye besøk, gått turer, begynt på barselgruppe... - og så har vi fartet litt hit og dit.

På bildet over er Jesper i underkant av 11 uker. Lua har han fått av en av sine fettere og kjæresten. Synes han er så søt med den. I morgen har det gått nøyaktig 12 uker siden han poppet ut i denne verden. Tiden flyr! Og ja - jeg nyter det! Ikke det at tiden flyr, men hvert øyeblikk... siden tiden går så fryktelig fort.

(Pst! Nå har jeg svart på kommentarer på de siste innleggene. Note to self: Må bli flinkere på den fronten. Takk for all koselig respons! :)

lørdag, august 15, 2009

Amélies sommer-09... Og noen ferietips til slutt!


Det er ikke så mye som skal til for å gi feriefølelse. Lange morgener, sol i ansiktet, frokost på senga, et sommerkort i posten, tusling på brygga i byen… Eller bare det å se sin kjære litt mer.

Akkurat i år har jeg sett han litt mindre i ferien enn ideelt sett ønsket, men det har nok vært en dyd av nødvendighet. Vi har nemlig måttet bli ferdig med naboleiligheten som skal leies ut, hagen har trengt opprydding, og huset har måttet bli spylt og skrapet før utvendig maling. I tillegg valgte Mr Amélie å si ja til en ukes jobb hos et vennepar. For så vidt et valg vi tok i fellesskap. Noen ganger må man være lur når skatteoppgjøret og penger til gode først kommer i oktober. Hmf. Kombinerer man forefallende, tidkrevende arbeid med trangt budsjett og barseltid, sier det seg selv at ferieopplevelsene verken kan bli lange eller dyre. Hva gjør man så? Jo – reiser kort av sted i for eksempel tre dager og sørger for ørlite luksus midt oppi alt!


Vi er ikke blant dem som har pleid å renne ned nabolandet med harrybesøk, så for oss er Strømstad fortsatt en liten perle. Jeg har en av mine favoritt-restauranter i den lille svenske byen (se bildet over), havna er koselig, og det er alltid koselig å titte litt i butikker. Planen var å reise til Strømstad og området rundt Koster, overnatte på et ”vandrarhem” og ellers leve livet litt på slump. Plan og plan – dette ble bestemt to dager før avreise. Vandrarhemmene viste seg å være ganske fullbooket, dermed bestemte vi oss for å ty til andre boller. Hva med én natts luksus?


Jeg har god erfaring med å finne rimelige hotell i utlandet gjennom booking.com. Det var dog ikke så lett å finne verken ledige eller billige rom i Strømstadområdet, så her måtte det nok en gang tenkes nytt. Vips! Der dukket det opp forslag på skjermen om Radisson Sas i Fredrikstad. Designhotell og fine bilder. Sommerpriser og greier. Tja, en natt i Fredrikstad – hvorfor ikke?


Slik hadde det seg at Tønsbergparet havnet på hotell i Fredrikstad en feriedag i juli. Vi storkoste oss i byen på kvelden og formiddagen dagen derpå (Fredrikstad er jo superkoselig!), dro så videre til Sverige – der vi fikk med oss både favorittrestaurant, tusling i gatene og shopping. Andre natten endte vi opp i leiligheten til søsteren min; rett over fjorden i byen som er kjent for mosselukt og Bastøferje. Kanskje ikke det en tønsbergenser betrakter som et yndet reisemål i ferien – he he - men jammen hadde vi det fint! Vi hadde vår første lengre natt på lenge, Jesper sov som en stein, og vi tillot oss å sove godt ut begge to. Vi dro på RisKafé (blant mine topp 10), og koste oss resten av dagen med tusling, tasling og handling på et kjøpesenter. Det regnet nemlig.

Så – om det ikke hadde vært for sommerens begrensende faktorer, hadde vi nok ikke havnet på hotell i Fredrikstad. Vi hadde for all del ikke opplevd feriefølelse i Moss, og vi hadde sannsynligvis ikke reist til Strømstad. Som jeg har sagt før – det er ikke alltid så mye som skal til! Og det gjelder å tenke litt nytt når man ikke har mulighet eller tid til langturer.

***

Her er Amélies ”hvordan-gjøre-det-beste-ut-av-ferien-med-bregrensede-midler-(og-spesielt-om-dere-akkurat-har-blitt-foreldre)”-tips:


• Vær impulsiv! Utnytt din egen by for det den er verdt (Jfr innlegget om Rosanes HER). Finn nye perler, gå turer, ta bilder. Pakk med deg pikik-kurv eller kjølebag, inviter gode venner, ta livet med ro.


• Har du akkurat født – ikke forvent for mye av deg selv. Se an formen. Også her: vær impulsiv. Gå turer i skogen, langs sjøen, i nabolaget. Gå på kafé med venninner, kos deg i byen, få med deg årets sommersalg. Jeg har kjøpt både Katvig-klær, krabbesko og søte pysjer til halv pris i sommer.

• Vær sammen med mennesker! Vi har hatt besøk mange ganger i uka – noen ganger flere om dagen – i hele sommer. Vi har grillet, fortært en masse is, hatt det koselig og lekt i hagen. Vi har også vært og besøkt familie og venner innimellom. (På bildet under: Mie og familien)


* Hvis du akkurat har født: Sørg for å ha noen alenedager innimellom: Bare dere, uten noen planer. Sett grenser når det er nødvendig. For vår del, var dette viktig helt i starten da vi kom hjem fra sykehuset. (Jfr serien om barseltiden HER). Noen få mennesker tar et nei som en avvisning. Et nei når det ikke passer er ikke en avvisning, men et ”vent – og vær hjertelig velkommen senere”. Alt trenger ikke skje NÅ. Jeg er glad vi sørget for søvn, alenetid og ro - det vi klarte i alle fall– den første uken. Til syvende og sist handler det om å sette barnet sitt først.

• Når du har besøk – gjør det enkelt og koselig! Plukk blomster fra hagen. Kjøp en dunk med is og sleng på bringebær, jordbær eller blåbær. Litt ekstra god kaffe gjør alltid susen. For tiden har de ”Få tre – betal for to”-tilbud på Ikea. Den mørkbrente kaffen (”mörk rost”) er usigelig god, nesten på høyde med Starbucks kaffe! På Ikea selger de også blåbærpaier, ostekaker og sitron-kjeks til greie priser. Det er morsommere å bake selv, men du verden så enkelt og greit å ha noen slike stående i fryseren!


• Hvis dere først skal på ferie – vær kreativ! Strømstad er ikke bare harrytur. Fredrikstad er ikke kun fotball-by. Moss har mer å by på en Mosselukta. Fortsett slik…. - med dine egne reisemål. Velg nabobyer og steder som ikke ligger så langt unna. Supert når man ammer hver 2.-3.time. Oppsøk gater og smug du ikke har vært i før. Vær åpen for nye inntrykk. Det er generelt en opplevelse i seg selv å være på steder man ikke har vært så mange ganger før.


• Et veldig godt tips dersom du har mulighet: Sørg for i alle fall litt luksus, noe som får ferien til å føles annerledes enn hverdagen. Spis på gourmet-restaurant eller bo en natt på hotell! Vi kunne likesågodt vært på hotell i Italia, vi, der vi lå henslengt på Radisson Sas i Fredikstad og nøt livet. Frokosten dagen der på var nydelig – vi kunne ikke hatt det stort bedre! (Og dette var i underkant av 2 timer unna vår egen by.)


• Sikre vinnere for å slappe av: En god stol på verandaen (hvis du er interiørinteressert er det utrolig hvor mye noen fine puter kan bety også!), gooood kaffe i en fin kopp, interiørblad og en god bok eller to.


• På regnværsdager: Se en god film! Eller lån Poirot-dvd-boks av pappa og kos deg gjennom sommeren med den kortvokste, belgiske dektiven som løser mysterier med de små grå. (I familien min har vi nemlig en greie med Hercule Poirot. We love him!)


• Benytt anledningen til å jobbe med huset eller hagen. Ikke så gøy når det står på, men en desto bedre følelse når ting er blitt gjort.

Har dere flere tips til meg og andre, kjør på i kommentarfeltet! Fortsatt god sommer – både dere med begrensede og ubegrensede feriemuligheter! :)


Over: Jesper på hotellferie i Fredrikstad :)

Bildet av Poirot er hentet HER.

onsdag, august 12, 2009

Leserspørsmål: Klappsete i stål

Aller først: Takk for alle fantastiske tips og råd i forhold til spørsmålet mitt om å fly med baby. Her er både McLaren trille, advarsler i forhold til Ryanair og alle andre reise-og-pakke-tips notert. Håper andre får bruk for rådene også!Tenkte jeg skulle vie et innlegg til et interiørrelatert spørsmål fra en leser. Spørsmålet er fra Grommis og lyder slik:

Hei! Litt feil sted, men jeg bare lurer på om du kan være behjelpelig med å fortelle meg hvor "bussetet" dere har i gangen er kjøpt? Og vet du sånn ca hvor stort det er? Det er jo et genialt møbel:)


Helt enig! Vi er utrolig fornøyd med kjøpet, både med tanke på bruksverdi og det estetiske! Praktisk og fint på en gang - det liker vi.


Vi har kjøpt det på Interiørbutikken i Tønsberg, en stor og fin butikk som brenner for moderne interiør og design. (Du finner tlf nr på Internett.) Det koster rundt 15-1600 kroner, så det er ikke akkurat noen loppispris, men kjører man loppis og gjenbruk ellers i huset, kan man jo ta seg råd til noen finere ting. Det synes i alle fall vi.


Jeg husker ikke helt merket, men samme sete eller lignende variant, er å få tak på både ROOM og på denne nettbutikken: designonline.se.


Vårt sete er i børstet stål. Det monteres med såkalt "fransk skrue" (lange bolt-lignende skruer). Det er viktig at det er god bæring i veggen. Er det montert feil, eller i en vegg uten god bæring, blir det fatalt. Med rett montering, tåler det vekten av både lette og tunge rumpestumper.

Grommis: Jeg skal ta målene og oppdatere innlegget om litt.


Enda et bilde av klappsetet i "oppklappet" form :) For flere bilder og detaljer fra gangen vår, titt HER.

tirsdag, august 04, 2009

Tips søkes: Å fly med baby


Denne sommeren har vært viet barseltid (mye arbeid - og mye kos), mye besøk, arbeid på huset, littegrann farting og ellers bare det å være foreldre. Slik er det – og slik skal det være. Vi drømmer likevel om fremtidige ferieturer som liten familie på tre...


Vi har lyst å reise tilbake tilbake til Paris igjen, og vi vil oppleve Provence, Roma og Toscana. Vi har lyst til å reise til Stockholm, Göteborg og København – alle byer vi har vært i før, men som vi har lyst til å se mer av. En innlandstur til nord er også på tapeten.


Tanken har streifet innom Madeira, Hellas, New York og av alle ting: Budapest (den byen er visst kjempefin å reise til). Men aller mest drømmer vi om en ny tur til Italia, denne gangen til Firenze, Lucca og Sienna. Det blir nok ikke helt med det første, men det er lov å drømme og planlegge litt frem i tid.


I den sammenheng lurer jeg på noen ting i forhold til flyreise og baby.


*Hvordan foregår dette? Har hørt at man må ha babyen på fanget hele turen. Noen sier at mor og far ikke kan sitte sammen – i tilfelle noe skulle skje – mens andre sier de aldri har hørt om dette. Hva gjelder?

* Dersom man reiser med liten baby, tar folk med seg bag-vogna da? Hvordan gjør man det?

* Og hvor mye kan man ha med til baby? En vogn veier jo gjerne noen kilo. Og dersom barnet er stort nok til å sitte i sportsvogn/ reisetrille, er det noen der ute som har noen gode tips til en god reisetrille?


Jeg setter umåtelig pris på innspill! Man trenger selvsagt ikke svare på alt, bare det man vil. Og dersom noen har innspill i forhold til andre ting som angår fly, ferie og baby, tar jeg imot med stooor takk. Det kan være alt fra tips til fine feriesteder, hotelltips, praktiske tips i forhold til pakking, flyreise el.


Til slutt – takk, Christine fra HVIT STIL som har kommet med DETTE tipset! Det måtte jeg nesten lage link til, så flere kunne få snusen i. Så genialt!

Ciao!


Bildet rett over er fra bryllupsreisen vår til Paris i november-07. Flere bilder HER. Resterende bilder fra andre feriereiser jeg har hatt (Cheltenham, København, Milano, Bergamo og Paris).

mandag, august 03, 2009

Bildeserie av lilleknert


Nysgjerrig på verden...


Blid og fornøyd go'gutt...


Deilig å kravle rundt i senga og vifte litt med tær...


Et lite flørtesmil?


Tankefull lilleknert...


Føtter små...


Ikke fullt så fornøyd...


Litt trøtt - med smokken sin...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Antall besøk på bloggen