fredag, april 24, 2009

Dagen idag


Vårlig dag idag! Sol, tynt linskjørt, frisk bris, nyklippet (hos frisør denne gang!), sykkeltur i skogen i tempo á la Brelett-reklamen, tepper av hvitveis, sjelefred, dører og vinduer på gløtt i hele huset, kolibriegg til kaffen etter deilig hjemmelunsj, ryddig stue, spark i magen, lykke, ro og gode ting.

Takk - takk - takk.


Det øverste bildet er tatt med mobilkamera av min kjære idag. Er i uke 35. Den nederste bildeserien knipset jeg på min eminente sykkeltur gjennom skogen.

søndag, april 19, 2009

Do-re-mi på Antwerpen stasjon

HUSK Å SKRU AV MUSIKKEN TIL HØYRE I BLOGGMARGEN FØR DU TRYKKER PLAY PÅ YOUTUBE-VIDEOEN! :)Måtte nesten legge ut denne. Snutten er ikke så ulik en annen youtube-video som florerte i en del blogger for et par måneder siden. Da var det funky rytmer i Liverpool, nå er det søtere toner som gjelder. Lurer på om de noen gang klarer å organisere noe slikt i Norge? Jeg ser dessverre for meg en harry versjon med Nå blir'e liv til fugledansen-bevegelser eller noe i den duren...

Deilig helg, babyføtter og susende siv

Sitter nå i senga med pute bak ryggen og nyter en rolig søndagsmorgen med deilig frokost, strimer av sollys inn gjennom vinduet, søt musikk (Regina Spector) og svinsing rundt i bloggeland. Kjenner kroppen trenger denne roen. Har blitt 30 % sykemeldt denne uken. Har vondt i bekkenet og går som en gås når jeg f.eks har stått , gått for mye eller sittet for lenge i samme stilling, men med variasjon og hvile, merker jeg bedring. Mr Amélie erter meg med at nå har jeg endelig fått "gravidgangen", mens jeg benytter sjansen til litt ekstra oppvarting på hjemmebane. Såh!

Fredag kveld hadde jeg besøk av to venninner. Den ene har akkurat fylt 30, men pga sykdom, orker hun ikke noen storslått feiring nå. I all hemmelighet, hadde hun andre jeg hadde besøk av og jeg ordnet en gavespleis fra seks venninner som vi overrekte på fredag. Hun trodde hun kom til enkel burritoskveld, men i stedet... - tam-ta-ram-taaa - ble hun tatt på senga av gaveoverrekkelse. Jeg elsker slike ting! Overraskelser, gavedryss, uventede småting. En perfekt fredag til tross for litt sliten kropp.

Igår hadde jeg koselig besøk av en annen god venninne og hennes tre måneder gamle gullklump. Vi gleder oss enormt til å ha permisjon sammen, og selvsagt skal guttene våre bli kompiser. På bildet til høyre prøvekjører han Lilleknerts stellebord. Hva er vel nydeligere enn bittesmå babytær? Vi koste oss med en deilig lunsj, og etterpå dro vi en tur til noen butikker i nærheten. Hun med vogn og jeg halvveis på sykkel. (Bedre for bekkenet...) Det var nydelig vær og sommer i lufta! Ble så inspirert av min venninnes hvite solbriller, at jeg slo til da jeg fant noen på min nye favorittbutikk.

Jeg har nemlig oppdaget butikken Suser i sivet. Har durt forbi butikken noen ganger, men er egentlig ganske sjeldent på Tolvsrød der butikken ligger. Trodde også at det var mest dameklær der (les "kjerringklær" med et overveldende antall paljett-dongeribukser), men så feil kan man ta. Maken til delikat og koselig butikk! Denne uken stakk jeg tilfeldigvis innom, og jeg ble overrasket over hvor stor den var. Her var det både klær, sko og smykker - både for de nærmere femti og de på min alder. Jeg har faktisk aldri møtt så mange koselige butikkdamer samlet på et sted før! De var utrolig serviceminded, uten å bli påtrengende i det hele tatt. Jeg var på leit etter en kjole som jeg som gravid kan bruke i barnedåp og på 17.mai, og de fant frem minst åtte forskjellige kjoler. Alle veldig fine og i min stil (- i seg selv utrolig). Jeg liker egentlig ikke å prøve klær, og spesielt ikke med ekspeditriser hengende over meg, men her var det bare hyggelig å være.

Oppdaget et nytt merke som jeg ble helt forelsket i - STAFF. Tenk Noa Noa møter bohemsk byjente. Ikke overraskende dansk design. Nå ble det mye ymse i dette innlegget, men jeg må nesten linke til Staffs hjemmeside. Klikk HER for å se High Summer-kolleksjonen. Eller titt på bildene under:


Bildene er hentet fra http://www.staff-woman.com/. Under fanen Shopfinder, kan du finne butikker i ditt område som fører merket. For å bla i High Summer-katalogen, gå HIT.

tirsdag, april 14, 2009

En voksende hybel - uke 34


Igår gikk jeg inn i uke 34, og jeg er altså mer enn sju måneder på vei. Det er 50 dager igjen til termin! Som jeg skrev i innlegget Hybel for to måneder siden mandag 16.februar (HER), har jeg ikke for vane å vifte med magen, men her bor altså hybelboeren min. Plutselig er magen både veldig vesentlig for egen del (klemme-stryke-kjenne-klappe-holde-merke spark osv osv) - OG nærmest allemannseie.


Folk jeg ikke har sett på lenge har en tendens til å se mer på magen enn ansiktet mitt, og fremmede hos legen eller på bussen smiler og nikker ivrig og oppglødd mot den konkave kroppsdelen. Heldigvis har jeg ikke opplevd noe ubehagelig i forbindelse med dette. Jeg synes rett og slett det er litt koselig - og komisk - at den delen av meg plutselig er fryktelig viktig. Det vitner om at graviditet og nytt liv på vei engasjerer. Selv slampete 9.klassegutter som man ikke hadde forventet skulle bli så veldig engasjert, lurer på åssen formen er, kommenterer mammaklær og setter seg på kne for å se om de kan SE spark. Et par har til og med lurt på om de kan "få kjenne på "et spark eller to! Nok til å sette ut en lærer innimellom - men mest på den rørende måten.


Om ca sju uker er Lilleknert forventet å komme ut, og går alt etter "planen", spretter han ut om ca seks-og-en-halv uke. Sånn rett før termin er en perfekt nedkomstdato, synes Amélie. Det blir spennende! Innrømmer jeg er fryktelig spent. Tankene kretser mer og mer rundt dette med fødsel, og jeg kan kjenne et slags stress melde seg. Ting jeg skal rekke. Alt på jobben. Og når skjønner jeg egentlig at ting og tang er i gang? Nattesøvnen er for tiden heller dårlig, og jeg merker mer til "vondter" av ulike slag. Det gjør meg mer sliten. Klage skal jeg likevel ikke gjøre! Det er så mange som har det verre, og jeg har sluppet unna f.eks store bekkenløsningsplager.

For de som har erfaring, hva bør jeg ha med i bagen til sykehuset? Og hvor fort skal jeg ringe føden? Hm.

Vel, ha en god dag! Og for dere som synes Amélie begynner å bli vel ensporet, så er hun akkurat det. Impossible not to be.

En helt annen ting: Har testet ut musikk på bloggen. Er det slitsomt? Koselig? Husk at det bare er å skru av ved sette "mp3'en" i høyremargen på pause. Er det stemning for å fjerne den, er jeg ikke uvillig :)

Jeg supplerte med et bilde til som jeg tok istad. Mamma kommenterte på telefonen idag "Hæ! Magen din må ha vokst MYE siden lørdag!" Hehe. Jeg fant ut at slike magebilder har litt med vinkel å gjøre. Bildene er tatt igår og idag. Jeg får høre annenhver dag at jeg ikke er spesielt stor til å være over 7 mnd på vei, men på det struttebildet ser jeg liksom übergravid ut. Riktig så stas! :) Det øverste bildet med svarte klær er nok mer det folk ser i hverdagen. Kanskje er noe midt i mellom er det representative? Vi sier det, vi. Svai i ryggen gir i hvertfall mer gravidmage-feeling - noe jeg liker! Magen har liksom aldri vært strammere, hehe! Snart blir det fluffy hvetebrøddeig-mage! Yuhu! Til gjengjeld får jeg en silkemyk liten krabat ved min side - og det betyr så uendelig mye mer enn magekonsistens og denslags!

(Bildet av Lilleknert ble tatt på 3d-ultralyd i uke 27. Flere bilder i innlegget Tredimensjonal lykke - HER. Sangen jeg har som dagens musikk, Av lengtan till dig, er forresten musikken som er brukt som bakgrunnsmusikk til cd'n med bilder/ film fra 3D-ultralyden.)

fredag, april 10, 2009

Hallo i luken... og de første bildene av påbegynt babyrom


Huffameg! Nå var det lenge siden jeg hadde vært her inne. En god blanding av hektisk jobbuke før påske, forsvinningsnummer av gammel-liste-fra-slitt-eske (!), påskeferiemodus og besøk, har gjort meg litt fraværende. Når det er sagt, har jeg gledet meg til å svinse mer rundt i bloggeland og legge ut nye skriblerier. OG - før dere tror at fortsettelsen på gammel-liste-fra-slitt-eske-serien er en saga blott, kan jeg trøste dere med at listen har dukket opp igjen (puh!) og at alt er såre vel.

Vi har hatt koselig besøk av foreldrene mine siden onsdag, og dagene har blitt brukt til både nyttige og sosiale ting. På onsdag dro jeg inn til Ikea for å kjøpe kommode til babyrommet, og på torsdag monterte pappa og Mr Amélie den. Mamma og jeg har kost oss med å rydde babyrommet, brette miniatyrklær og sukke henført etterhvert som ting har kommet på plass. Rommet er forøvrig det samme som jeg innredet "kafé" på en dag i fjor (HER). Her er det foreløpige resultatet av påbegynt innredning.


Deilig å endelig ha kommoden i hus! Vi skal ha stellebord på badet, men vil i tillegg ha en ekstra stelleplass på barnerommet.


Maileg-kaninen til Lilleknert. Den som er glad i interiør og landlig stil, skjønner nok hvilken ekstatisk glede en slik tøykanin kan gi. Hehe...


Stelleting-og tang i øverste skuff... :)


Klær i str 50 og 56 i andre skuff :) Ikke til å legge skjul på at jeg ELSKER gammeldags lyseblå...


Større klær i skuff 3 - kjøpt, fått og arvet :) Har arvet Moods-joggedressen av Mies sønn, Theo. Tøff!


Noen bøker må Lilleknert ha. Tidlig krøkes, vettu! Den bakerste boka om Morgenkåpedyret er forresten helt eventyrlig. Nesten som bøker jeg leste da jeg var liten...


Bittesmå kleshengere og en liten tamburin...


Litt brunt må han også ha. Jeg innrømmer så gjerne at jeg er altfor glad i fargeskalaen lyseblå/gråblå/turkis/brun/beige/hvitt og krem! Hm... Veier orange nesetipper på pinnsvinpysjen opp? ;-)

(Øverst er det bilde av en Katvig-body jeg har fått av mamma og en lue jeg selv har kjøpt. Deilig, myk, økologisk bomull. Beklager bildekvaliteten på bildene. Laderen til fotoapparatet er borte, og jeg må ty til mobilknips...)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Antall besøk på bloggen